x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Copil căzut în râul Mureş, salvat cu elicopterul SMURD

Copil căzut în râul Mureş, salvat cu elicopterul SMURD

26 Mar 2019   •   14:40
Copil căzut în râul Mureş, salvat cu elicopterul SMURD

Un copil în vârstă de 15 ani, care a sărit, marţi, în râul Mureş, în zona oraşului Luduş, a fost salvat cu ajutorul elicopterului SMURD şi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş în stare de hipotermie.

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, maior Cristian Virag, a precizat că Dispeceratul 112 a fost anunţat, după ora 11,00, că un copil se îneacă în râul Mureş, la Luduş.

Potrivit sursei citate, copilul a reuşit să se prindă de o salcie de pe o insulă formată pe râul Mureş, fiind ridicat prin troliere de către elicopterul SMURD, întrucât în zonă se ajunge greu cu barca pneumatică din cauza curenţilor puternici de apă.

Martorii susţin că băiatul ar fi fost urmărit de paznicii unui depozit de fier vechi, în care intrase fără drept şi, pentru a nu fi prins, a sărit în râu, deşi nu ştia să înoate.

"Poliţia Luduş a fost sesizată că o persoană necunoscută ar fi încercat să sustragă bunuri din incinta unei societăţi comerciale şi s-a deplasat la faţa locului. S-a constatat că, pe o insulă din mijlocul râului, se afla o persoană de sex masculin, care părea a fi minoră, care spunea că nu poate să revină. Aşa că a fost sesizat ISU Mureş, care l-a ridicat pe minor. Acesta are 15 ani şi e din Luduş. Se efectuează cercetări pentru lămurirea sub toate aspectele a evenimentului", a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Ramona Varodi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: copil elicopter smurd raul mures