x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cultură de cannabis descoperită într-o pădure de lângă Cluj-Napoca

Cultură de cannabis descoperită într-o pădure de lângă Cluj-Napoca

13 Oct 2022   •   17:12
Cultură de cannabis descoperită într-o pădure de lângă Cluj-Napoca

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore după ce au înființat o cultură de cannabis într-o pădure de lângă Cluj-Napoca. Ei au fost prinși în mașină cu 1,2 kilograme de canabis.

Potrivit IGPR, polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Cluj au făcut miercuri trei percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În urma cercetărilor a reieșit că, în perioada septembrie-octombrie, doi bărbați, cu sprijinul celui de-al treilea, ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis destinată comercializării, de 41 de plante, în cantitate de aproximativ 24 de kilograme de masă verde, într-o pădure din apropierea municipiului Cluj-Napoca.

Cei trei au fost opriți miercuri în trafic, când se întorceau de la respectiva cultură. În mașina cu care se deplasau a fost descoperită cantitatea de 1,2 kilograme de cannabis, plante recoltate recent și fragmentate.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate 35 de grame de MDMA, peste un kilogram de cannabis, ciuperci cu efect halucinogen, dar și o instalație de ventilare, fertilizatori, kituri pentru creșterea fungilor, pungi transparente cu o substanță solidă, sub formă de cristale de culoare gălbuie-maro, 3 telefoane mobile, o unitate centrală și 4 cartele telefonice.

De asemenea, au fost descoperiți 56.090 de lei, peste 600 de euro, 300 de dolari, 210 lire sterline, dar și cântare electronice de precizie, alături de diverse tipuri de fragmente de plante, frunze și muguri în mai multe recipiente.

În urma administrării probatoriului, în cauză a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați, ambii de 29 de ani, din Cluj-Napoca.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cannabis cluj-napoca