x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale De ce o gălăţeancă a decis să-şi însceneze propriul jaf

De ce o gălăţeancă a decis să-şi însceneze propriul jaf

22 Feb 2017   •   14:50
De ce o gălăţeancă a decis să-şi însceneze propriul jaf
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

O tânără din Galaţi a fost sancţionată contravenţional, după ce poliţiştii au stabilit într-un dosar penal având ca obiect infracţiunea de tâlhărie că întreaga situaţie de fapt a fost pusă la cale de către presupusa victimă, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi şi citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului, poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi de o tânără de 25 ani despre faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă din Galaţi a fost deposedată de o poşetă ce conţinea un telefon mobil, suma de 310 lei şi actele de identitate. Femeia a reclamat că un tânăr necunoscut i-a smuls poşeta de pe umăr şi apoi, pentru a-şi asigura scăparea, a fugit printre blocuri. 

În urma cercetărilor, poliţiştii nu au obţinut informaţii care să susţină aspectele sesizate, astfel că tânăra a fost invitată la Secţia 2 Poliţie, unde în urma reaudierii a declarat faptul că totul a fost o înscenare deoarece avea nevoie de o sumă de bani şi nu dorea ca familia să afle acest lucru. 

Tânăra a recunoscut falsa alarmare, motiv pentru care a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei. 

În urmă cu o săptămână, într-un caz asemănător, un adolescent din Galaţi a fost sancţionat contravenţional, după ce poliţiştii au stabilit că şi-a înscenat propria tâlhărire. Minorul de 17 ani a reclamat că a fost abordat de trei tineri necunoscuţi, care l-au deposedat prin violenţă de un ceas în valoare de aproximativ 800 lei. În realitate, s-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, tânărul şi-a pierdut ceasul de mână. 

×