x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dosar penal la un azil de bătrâni din Argeș

Dosar penal la un azil de bătrâni din Argeș

de Redacția Jurnalul    |    11 Aug 2023   •   09:45
Dosar penal la un azil de bătrâni din Argeș

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu în urma unui control făcut la un centru pentru vârstnici din județul Argeș. Inspectorii au găsit angajații centrului pregătind mâncare pentru beneficiari, deși cu o zi înainte declaraseră că au contract cu o firmă de catering.

„Dosar penal deschis după controlul de urgență făcut miercuri la un centru pentru vârstnici! Decizia a fost luată de către reprezentanții Poliției Argeș care au coroborat datele obținute și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea prevăzută de articolul 297 Cod Penal, abuz în serviciu”, a transmis vineri Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Conform acestuia, inspectorii DSP au revenit joi la centru „și au fost surprinși să găsească angajații centrului în bucătărie în timp ce pregăteau mâncare: 40 de litri de ciorbă, piure de cartofi care li se servea cu mezeluri, orez cu lapte. Asta, deși, miercuri, reprezentanții centrului au declarat și arătat un contract cu o firmă de catering. Activitatea bucătăriei a fost suspendată”.

Prefectul susține că a fost verificat și modul în care li se acordă asistență medicală oamenilor din centru. Astfel, 22 de beneficiari sunt înscriși la un medic primar geriatrie gerontologie, dar 4 dintre ei nu au mai fost monitorizați din 2022: „Acești oameni au foi de observație din care nu reiese o prescripție medicală”.

De asemenea, Radu Perianu anunță că reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au identificat o persoană care lucra la centru, fără forme legale. Amenda aplicată este de 20 de mii de lei. O altă sancțiune a fost dată pentru că un lucrător avea trasate sarcini pentru care nu avea pregătire. Valoarea amenzii este de 3.500 lei. DSVSA a amendat societatea cu 1200 lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dosar penal azil batrani argeş