x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Șarlatanie și naivitate: O femeie a obţinut 9.000 de euro prin metoda „Accidentul”

Șarlatanie și naivitate: O femeie a obţinut 9.000 de euro prin metoda „Accidentul”

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2023   •   12:15
Șarlatanie și naivitate: O femeie a obţinut 9.000 de euro prin metoda „Accidentul”

Poliţiştii din Sibiu au reţinut o femeie din Hunedoara care, folosindu-se de metoda „Accidentul”, a obţinut de la două persoane aproape 9.000 de euro.

Polițiștii din Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au făcut joi o percheziție în orașul Sibiu. O femeie în vârstă de 39 de ani, din județul Hunedoara, a fost reținută.

Din cercetări a reieșit că, în zilele de 7 noiembrie și 18 decembrie 2022, femeia ar fi indus în eroare două vârstnice din municipiul Sibiu, cu privire la necesitatea efectuării unor intervenții chirurgicale asupra unor membri de familie care ar fi suferit așa - zise accidente, intervenții medicale costisitoare pentru care ar fi solicitat și primit suma de 18.400 de lei și 5.000 de euro.

Femeia urmează să fie prezentată instanței.

„Polițiștii sibieni le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident, de cele mai multe ori rutier, și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență. Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor”, avertizează IPJ Sibiu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: metoda accidentul sibiu