x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea cere instituţiilor subordonate să ia măsurile necesare, în contextul avertizării de Cod portocaliu emise pentru Capitală

Firea cere instituţiilor subordonate să ia măsurile necesare, în contextul avertizării de Cod portocaliu emise pentru Capitală

06 Oct 2017   •   19:20
Firea cere instituţiilor subordonate să ia măsurile necesare, în contextul avertizării de Cod portocaliu emise pentru Capitală

Primarul general, Gabriela Firea, a dispus tuturor responsabililor din cadrul Primăriei Capitalei, dar şi instituţiilor din subordinea Municipalităţii să ia măsurile necesare, având în vedere avertizările emise de meteorologi, care anunţă Cod portocaliu de ploi şi vijelii pentru următoarele două zile. 

"Astfel, edilul şef a solicitat operatorilor de salubrizare să fie pregătiţi pentru a interveni în toate sectoarele Capitalei, în degajarea rigolelor şi a gurilor de scurgere, îndepărtând acumulările necontrolate de deşeuri. Reprezentanţii Apa Nova vor avea echipe operative în teren, astfel încât să poată interveni cât mai rapid pentru eliminarea acumulărilor de apă, numărul de echipaje urmând a fi suplimentat în cazul în care este necesar. De asemenea, dispeceratul Apa Nova este în contact permanent cu dispeceratul Administraţiei Naţionale Apele Române pentru a monitoriza nivelul apei în colectorul casetat, iar în cazul în care volumul de precipitaţii acumulat va impune acest lucru se va redeschide Canalul de Legătură al Casetei cu râul Dâmboviţa, pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă", a informat PMB, prin intermediul unui comunicat. 

RATB are echipe pregătite să intervină în cazul în care se vor înregistra acumulări de apă la nivelul refugiilor sau al staţiilor sau copaci căzuţi pe liniile de contact, a menţionat sursa citată. 

Echipele de intervenţie ale Administraţiei Străzilor se vor afla în teren pentru a repune în funcţiune, în cel mai scurt timp, eventualele semafoare defecte, dar şi pentru a verifica starea acestora, din punctul de vedere al siguranţei. 

"Echipele Luxten şi Enel vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor defecţiuni la sistemul de iluminat public şi la nivelul sistemului de alimentare cu energie electrică al Capitalei, iar RATB va avea în atenţie reţeaua aeriană a transportului electric - tramvaie şi troleibuze. Reprezentanţii ALPAB şi ai ADP-urilor de sector vor interveni astfel încât copacii afectaţi de vânt din parcurile sau aliniamentele stradale pe care le administrează să nu reprezinte un pericol pentru bucureşteni", precizează PMB. 

Reprezentanţii Poliţiei Locale vor lua legătura cu toţi deţinătorii de structuri publicitare pentru ca aceştia să securizeze corespunzător panourile, astfel încât acestea să nu reprezinte un pericol pentru trecători. Poliţiştii locali vor solicita, de asemenea, tuturor deţinătorilor de utilităţi să ia măsuri pentru ca semnalizarea lucrărilor aflate în execuţie să fie întreţinută corespunzător. 

Totodată, dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie vor funcţiona în regim permanent, pentru soluţionarea oricăror probleme apărute în teren, a arătat PMB. 

Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispoziţie numerele de telefon: TELVERDE - 0800.800.868. AGERPRES

×