x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea: Nu am avizat ca PMB să plătească 50.000 de euro, într-un parteneriat, pentru "The Ultimate Thriller"

Firea: Nu am avizat ca PMB să plătească 50.000 de euro, într-un parteneriat, pentru "The Ultimate Thriller"

04 Iul 2016   •   18:50
Firea: Nu am avizat ca PMB să plătească 50.000 de euro, într-un parteneriat, pentru "The Ultimate Thriller"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că nu a avizat achitarea unei sume de 50.000 de euro de către Primăria Capitalei, prin Creart, în cadrul unui parteneriat cu compania care a adus în România concertul "The Ultimate Thriller - The Michael Jackson Tribute Live".

Ea a explicat că Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti - Creart a fost înfiinţat pentru sprijinirea tradiţiei, artei populare, folclorului, muzicii şi dansului popular.

"Săptămâna trecută am fost apelată să dau o aprobare pentru ca această instituţie să intre în parteneriat cu o agenţie de impresariat care organizează concertul trupei Michael Jackson, iar Primăria să plătească 50.000 de euro, prin Creart, acestui organizator de evenimente. Eveniment aprobat de fostul Consiliu General, suma fiind deja virată în bugetul Creart. (...) Nu mi s-a părut în regulă. Mai mult de atât, nu mi s-a părut în regulă nici faptul că nu a fost un principiu pe baza căruia s-a aprobat această sumă. (...) Se face şi o discriminare, pentru că în această perioadă se organizează mai multe concerte în Bucureşti", a spus edilul în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la PMB.

Ea a adăugat că a dorit să ofere acest exemplu, pentru a arăta că există bani la bugetele direcţiilor de specialitate sau companiilor organizatoare de evenimente din subordinea Primăriei, dar că banii ar putea fi mai bine drămuiţi.

"Eu am spus: "Dacă dvs, cei implicaţi, consideraţi că este în regulă, cheltuiţi aceşti bani pentru concert. Dar nu aşteptaţi semnătura mea, nu aşteptaţi avizarea mea". (...) Am înţeles că acest eveniment va fi de mai mică anvergură, va fi la Sala Polivalentă. (...) Banii nu s-au mai virat. Eu am spus: "Dacă e legal, folosiţi-i, eu nu vă opresc (...), dar nici nu poţi să scoţi castanele fierbinţi cu mâna mea"", a precizat ea.

"The Ultimate Thriller - The Michael Jackson Tribute Live", primul concert în România al trupei şi echipei tehnice ale lui Michael Jackson, va avea loc joi la Sala Polivalentă din Capitală. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea