x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea: Trebuie să găsim soluţii urgente pentru fluidizarea traficului în zona Prelungirea Ghencea - Domneşti

Firea: Trebuie să găsim soluţii urgente pentru fluidizarea traficului în zona Prelungirea Ghencea - Domneşti

06 Oct 2016   •   23:00
Firea: Trebuie să găsim soluţii urgente pentru fluidizarea traficului în zona Prelungirea Ghencea - Domneşti

Trebuie găsite soluţii urgente pentru fluidizarea traficului în zona Prelungirea Ghencea - Domneşti, a afirmat joi primarul general, Gabriela Firea, într-o întâlnire cu reprezentanţi ai CNADNR, ai Ministerului Transporturilor, ai Consiliului Judeţean Ilfov şi cu specialiştii din cadrul Primăriei Capitalei.

Potrivit Biroului de presă al PMB, la întâlnirea în cadrul căreia au fost analizate soluţiile cele mai potrivite pentru coordonarea în regim de urgenţă a proiectului derulat de CNADNR, respectiv Pasajul Ghencea-Domneşti, şi cel al Municipalităţii, supralărgirea străzii Prelungirea Ghencea, au fost prezenţi, de asemenea, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, şi primarul comunei Bragadiru.

"După cum bine ştiţi, studiile de trafic au relevat faptul că în această zonă este imperios necesară atât lărgirea arterei existente, cât şi modernizarea infrastructurii rutiere. Trebuie să găsim împreună soluţii urgente pentru fluidizarea traficului în zona Prelungirea Ghencea - Domneşti, unde, în ultimii ani, din cauza investiţiilor imobiliare semnificative, infrastructura rutieră a devenit insuficientă şi mai ales, nesigură, pentru locuitorii din zonă", a spus Gabriela Firea, citată în comunicatul PMB.

Primarul general a cerut responsabililor din PMB să ia toate măsurile necesare pentru urgentarea implementării acestui proiect.

De asemenea, Gabriela Firea a solicitat conducerii Administraţiei Străzilor ca, până la finalizarea proiectului, să demareze de urgenţă lucrările pentru realizarea unor alveole în staţiile de transport public pentru ca autobuzele să oprească în afara părţii carosabile.

Prin proiectul "Penetraţie Ghencea-Domneşti" se va supralărgi artera la două benzi pe sens, se vor construi trotuare, piste pentru biciclişti, se vor amenaja spaţii verzi şi va fi modernizat sistemul de iluminat public.

"Realizarea pasajului suprateran peste calea ferată şi supralărgirea străzii Prelungirea Ghencea vor fluidiza considerabil traficul rutier şi, implicit, vor creşte calitatea vieţii locuitorilor din sectorul 6. De aceea, vă asigur că administraţia pe care o conduc va sprijini Municipalitatea pentru ca acest proiect să poată fi demarat în cel mai scurt timp", a afirmat, la rândul său, Gabriel Mutu.

Specialiştii Primăriei Capitalei şi reprezentanţii CNADNR au analizat variantele de creare a legăturii între cele două lucrări, vizând o lungime de 800 m, astfel încât noua arteră să aibă continuitate atât din punct de vedere tehnic, cât şi funcţional şi estetic.

În ceea ce priveşte exproprierile necesare pentru penetraţia Prelungirea Ghencea - Domneşti, PMB reaminteşte că procedura de expropriere a fost iniţiată prin HCGMB 138/30.06.2015, pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică. Ca urmare a declanşării procedurilor de expropriere, a fost semnată Convenţia de deschidere a conturilor de afectaţiune specială înregistrată în Registrul Unic de Contracte al Municipiului Bucureşti cu Unicredit Bank SA şi a fost consemnată suma de 18.822.911 lei, pentru un total de 199 imobile, terenuri şi construcţii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea