x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gabriela Firea: Voi demonstra că pot exista și gratuitate și autobuze mai multe în trafic

Gabriela Firea: Voi demonstra că pot exista și gratuitate și autobuze mai multe în trafic

09 Iun 2016   •   16:06
Gabriela Firea: Voi demonstra că pot exista și gratuitate și autobuze mai multe în trafic

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, a reafirmat joi că va demonstra, printr-un plan concret, că pot exista și gratuitate și autobuze mai multe în trafic și modernizate, adăugând că nu va intra în polemică pe aceste teme cu reprezentanții altor partide politice.

"În primul rând, nu voi intra în nicio polemică cu niciun reprezentant al unei formațiuni politice. (...) Voi comunica doar probleme administrative. Dacă cineva nu are încredere în proiectele mele, este dreptul lui să aibă dubii. Eu mă adresez direct bucureștenilor și îi asigur că, atunci când am anunțat că voi găsi cele mai bune și corecte măsuri economice, pentru ca transportul public în București să fie gratuit, însoțit de dezvoltarea și modernizarea rețelei de transport public înseamnă că am găsit și soluții. Este posiblitatea domniilor lor să voteze sau nu în Consiliul General ceea ce eu propun. Dar, atâta vreme cât voi veni cu un plan concret prin care voi demonstra că poate să existe și gratuitate, dar și autobuze mai multe în trafic și să fie și curate și modernizate și să vină la o oră corespunzătoare, astfel încât orice călător să-i poată să-și facă un plan de călătorie, să poată ajunge acolo unde are nevoie, aceste dubii sunt oarecum de înțeles dar doar din punct de vedere politic, dar din punct de vedere administrativ voi demonstra că eu am avut dreptate", a declarat Firea la sediul PSD.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat că liberalii vor vota împotriva inițiativei privind gratuitatea transportului public de suprafață în București propusă de primarului ales Gabriela Firea, argumentând că o astfel de măsură este populistă și ar duce la falimentul RATB.

"Cu toate riscurile, PNL va vota împotriva acestei inițiative, dintr-un motiv foarte simplu: minunile nu durează mult, iar în cazul de față efectele sunt nocive pentru toți bucureștenii. Această gratuitate va fi plătită, până când se va constata de către toți falimentul RATB și de către cei care merg cu autobuzul sau tramvaiul și de către șoferi, pietoni ori biciliști, pentru că toți plătim impozite și pentru că serviciile publice nu pot fi gratuite, într-o economie funcțională. Așa stau lucrurile, atunci când nu te închini la statuia lui Lenin și nu crezi în biblia lui Marx. Pomana domnului Dragnea și a doamnei Firea înseamnă, de fapt, autobuze și tramvaie proaste în continuare, înghesuială și mai mare, servicii de și mai slabă calitate și anularea oricărei perspective de modernizare a transportului în comun", a scris Gorghiu, joi, pe Facebook.

Agerpres

×
Subiecte în articol: gabriela firea