x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galaţi: Două persoane reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism

Galaţi: Două persoane reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism

05 Feb 2016   •   17:03
Galaţi: Două persoane reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Galaţi şi procurorii DIICOT cercetează două persoane, bănuite de trafic de minori şi proxenetism, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES, de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Potrivit comunicatului, un bărbat de 34 ani, din Constanţa, a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism şi urmează să fie prezentat vineri magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. Anterior, pe 25 ianuarie, pentru aceleaşi fapte, a fost reţinută o femeie, de 21 ani, tot din Constanţa, pentru care ulterior Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2015 - ianuarie 2016, cei în cauză ar fi recrutat, transportat şi adăpostit mai multe femei, printre care şi minore, pe care, profitând de vulnerabilitatea acestora, le-ar fi obligat să practice prostituţia, pe raza judeţelor Galaţi, Constanţa şi Tulcea. Aceştia ar fi atras clienţi postând anunţuri online, pe diferite site-uri de profil.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

×