x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galaţi: Gemenii găsiţi într-un sac pus într-un frigider se născuseră vii

Galaţi: Gemenii găsiţi într-un sac pus într-un frigider se născuseră vii

14 Mar 2016   •   16:54
Galaţi: Gemenii găsiţi într-un sac pus într-un frigider se născuseră vii

Gemenii nou-născuţi găsiţi puşi într-un sac într-un frigider dintr-o locuinţă din Galaţi s-au născut vii, însă au decedat din cauza asfixiei mecanice prin înec, în timp ce mama acestora a decedat din cauza unei hemoragii apărute la naştere, au stabilit medicii legişti, cazul intrând şi în atenţia DGASPC.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Galaţi, Liliana Istrate, a declarat, luni, că medicii legişti au formulat primele concluzii în privinţa morţii celor două fetiţe nou-născute şi a mamei acestora.

”Moartea femeii a fost determinată de o hemoragie produsă de naştere, iar în privinţa nou-născuţilor, aceştia s-au născut vii, iar moartea s-a datorat asfixiei mecanice prin înec. Sunt concluziile preliminarii ale necropsiilor făcute în privinţa acestora”, a afirmat Liliana Istrate.

Ea mai spus că, în urma acestor concluzii preliminare, procurorul criminalist urmează să strabilească planul de lucru în ceea ce priveşte cercetările, în condiţiile în care Parchetul Tribunalului Galaţi a început urmărirea penală in rem în acest caz, pentru pruncucidere. 

Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, care a declanşat o anchetă socială, în condiţiile în care femeia decedată mai avea şase copii.

”Ne-am autosesizat în acest caz şi am început o anchetă. Ştim că femeia mai are şase copii: doi gemeni de patru ani, fată şi băiat, o fată de doi ani, alta de 15 ani, un băiat de 16 ani şi altul de 18 ani. Din ce s-a constatat până acum, copiii sunt bine îngrijiţi, trăiesc cu toţii în aceaşi casă. Vom vedea dacă tatăl se poate ocupa de ei; dacă nu, ei pot fi daţi în grija unei rude şi dacă nu se poate nici aşa este posibil să ajungă în grija noastră - dar este prematur să vorbim acum de aşa ceva. Intenţia noastră nu este să luăm copii din familie. Vom vedea la ce concluzii se va ajunge în urma anchetei pe care o desfăşurăm”, a declarat, luni, contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al DGSAPC Galaţi, Ciprian Groza. 

Procurorii Tribunalului Galaţi au început duminică o anchetă după ce doi nou-născuţi, gemeni, au fost găsiţi morţi într-un frigider, puşi într-un sac, descoperirea fiind făcută de un echipaj SMURD chemat pentru mama copiilor, aflată în stop cardio-respirator. Anchetatorii spun că, duminică, a fost solicitată, printr-un apel la 112, intervenţia de urgenţă a cadrelor medicale pentru a acorda primul ajutor unei femei în vârstă de aproximativ 40 de ani, din Galaţi, care se afla în stare gravă. 

Echipajul SMURD ajuns la locul indicat a constatat că femeia era în stop cardio-respirator şi, în pofida manevrelor de resuscitare, ea a murit în scurt timp.

Cadrele medicale au aflat că femeia abia născuse şi au solicitat să îi consulte pe copii, dar aceştia au fost găsiţi morţi, puşi într-un sac menajer, în frigider.

Procurorii Tribunalului Galaţi au început o anchetă după ce doi nou-născuţi, gemeni, au fost găsiţi morţi într-un frigider, puşi într-un sac, descoperirea fiind făcută de un echipaj SMURD chemat pentru mama copiilor, aflată în stop cardio-respirator.

Anchetatorii spun că, duminică, a fost solicitată, printr-un apel la 112, intervenţia de urgenţă a cadrelor medicale pentru a acorda primul ajutor unei femei în vârstă de aproximativ 40 de ani, din Galaţi, care se afla în stare gravă. 

Echipajul SMURD ajuns la locul indicat a constatat că femeia era în stop cardio-respirator şi, în pofida manevrelor de resuscitare, ea a murit în scurt timp.

Cadrele medicale au aflat că femeia abia născuse şi au solicitat să îi consulte pe copii, dar aceştia au fost găsiţi morţi, puşi într-un sac menajer, în frigider.

Trupurile celor trei au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Galaţi pentru necropsie, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au început o anchetă în acest caz pentru pruncucidere.

"Suntem în stadiul începerii urmăririi penale in rem pentru pruncucidere. Vom şti mai multe după rezultatele preliminarii de la necropsie", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate. 

×