x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Greva STB continuă și luni. Traficul în Capitală, paralizat

Greva STB continuă și luni. Traficul în Capitală, paralizat

24 Ian 2022   •   07:21
Greva STB continuă și luni. Traficul în Capitală, paralizat
Sursa foto: Lucian Alecu

Luni este a cincea zi de grevă la Societatea de Transport București (STB), după ce negocierile au eșuat. Totuși, unele mijloace de transport ale societății se află pe trasee.

Luni dimineață au ieșit pe traseu doar o cincime din vehicule, astfel că greva angajaților continuă și în această zi.

În total, 148 de vehicule din cele 697 care trebuiau să circule au ieșit, într-adevăr, pe traseu.

Mai precis, este vorba despre 67 de tramvaie, fiind 151 programate, 62 de troleibuze din 86 programate și 19 autobuze din totalul de 460 programate.

Negocierile dintre reprezentanții angajaților de la Societatea de Transport București, aflați în grevă de joi dimineața, și autorități au eșuat. O nouă întâlnire este programată luni. Anterior, sindicaliștii au spus că primarul general nu a stat mult cu ei, iar Nicușor Dan a declarat că singura revendicare a fost demisia directorului.

Astfel, luni, pentru a cincea zi la rând, numeroși șoferi și vatmani nu s-au întors la serviciu, continuând greva, potrivit Mediafax.

Primarul general Nicușor Dan a declarat că mulți dintre angajații Societății de Transport București (STB) și-au reluat, duminică, activitatea și sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit la lucru dacă nu ar fi fost „intimidați” de sindicat.

„Mulți angajați STB și-au reluat azi (duminică - n.r.) activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze și un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înțeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea”, a spus primarul general Nicușor Dan, pe Facebook.

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană. Tribunalul București a suspendat protestul, însă angajații STB au continuat să nu vină la serviciu.

Oamenii cer un nou contract colectiv de muncă, salarii majorate și demisia actualului director. Potrivit sindicaliștilor, un șofer de la STB câștigă, în prezent, aproximativ 4.000 de lei brut, deși lucrează sâmbăta, duminica și în alte zile libere.

 

×
Subiecte în articol: stb