x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Hunedoara: Victimele deflagraţiei de la Mina Uricani vor fi sprijinite financiar

Hunedoara: Victimele deflagraţiei de la Mina Uricani vor fi sprijinite financiar

30 Oct 2017   •   16:03
Hunedoara: Victimele deflagraţiei de la Mina Uricani vor fi sprijinite financiar

Victimele deflagraţiei de luni de la Mina Uricani, soldată cu o persoană decedată şi trei mineri cu arsuri pe diferite suprafeţe ale corpului, vor fi sprijinite de administraţia exploatării miniere, în conformitate cu prevederile din contractul colectiv de muncă, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Pavel Drăghici Vasile. 

"Minerul care a decedat va primi 24 de salarii medii brute pe unitate, iar răniţii vor fi sprijiniţi cu ajutoare financiare în conformitate cu prevederile din contractul colectiv de muncă", a spus directorul SNIMVJ. 

Minerul decedat are 43 de ani, este din Petroşani şi era tatăl unui copil. El avea 26 de ani de vechime în muncă şi lucra la Mina Uricani de aproape doi ani. 

Ceilalţi trei mineri răniţi au vârste cuprinse între 43 şi 52 de ani. 

Un miner şi-a pierdut viaţa şi trei au fost răniţi, luni dimineaţa, într-o deflagraţie care s-a produs pe o galerie a minei Uricani, din Valea Jiului, exploatarea subterană fiind în procedură de închidere. 

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara a declanşat o anchetă, cazul fiind încadrat ca accident colectiv de muncă. AGERPRES

×