x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Prognostic rezervat în cazul bebeluşului cu care mama s-a aruncat de la etaj, de teama incendiului

Prognostic rezervat în cazul bebeluşului cu care mama s-a aruncat de la etaj, de teama incendiului

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2024   •   19:59
Prognostic rezervat în cazul bebeluşului cu care mama s-a aruncat de la etaj, de teama incendiului

Un incendiu a izbucnit miercuri într-un apartament la etajul trei al unui bloc din Iași. O femeie și bebelușul ei au sărit de la etaj și au fost transportați în stare gravă la spital.

UPDATE:Medicii pediatri de la Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul în cazul bebeluşului cu care mama s-ar fi aruncat peste fereastră de teama unui incendiu.

"În urma investigaţiilor biologice şi imagistice, pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie. El se află în comă de gradul IV, stop cardio-respirator resuscitat, traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragii multiple intracraniene şi fracturi multiple craniene, fracturi costale, contuzie pulmonară şi abdominală. Prognosticul este rezervat", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sf. Maria", dr. Cătălina Ionescu.

"Dispeceratul Integrat ISU - SMURD - SAJ Iaşi a fost anunţat despre producerea unui incendiu la un apartament în municipiul Iaşi, aleea Decebal, etajul 3, la ora 15,06. De urgenţă au fost direcţionate 3 autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălţime, o autospecială de primă intervenţie şi un echipaj de prim ajutor calificat, iar de la SAJ Iaşi două ambulanţe (tip B şi C). De la locul evenimentului, o femeie şi un copil (mama aproximativ 30 de ani şi fiul său în vârstă de 5 luni) au fost preluaţi în stare gravă de către echipajele medicale SAJ şi au fost transportaţi de urgenţă la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa.

Potrivit sursei citate, pompierii au evacuat 10 persoane din bloc, iar alte 15 persoane s-au evacuat singure. Incendiul a fost lichidat la ora 15,40.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că femeia a fost adusă la UPU de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi.

"Este conştientă, are fractură de membru inferior şi arsuri. Copilul, areactiv, dispneic, a fost preluat de echipajul SAJ şi transportat de urgenţă la UPU de la Spitalul de Pediatrie", a spus dr. Cimpoeşu.

Poliţiştii au demarat cercetări în acest caz, urmând ca în funcţie de rezultate să fie luate măsurile care se impun.

Știre inițială: Potrivit ISU Iași, incendiul a izbucnit la un apartament situat la etajul trei al unui bloc de pe aleea Decebal.

Când au ajuns pompierii, 15 persoane erau ieșite singure, iar alte 10 au fost scoase de pompieri.

O femeie și un copil au fost preluați în stare gravă de către echipajele medicale SAJ și au fost transportate la spital.

Conform UPU-SMURD, aceștia au răsit de la fereastră și au fost duși la UPU Spiridon, respectiv UPU Pediatrie.

Femeia in vârsta de 30 ani și copilul de 5 luni prezintă mai multe răni provocate prin cădere de la înălțime. „La momentul predării la UPU Pediatrie a intrat în SCR și au început cei de la Pediatrie manevrele de resuscitare”, a transmis UPU-SMURD.

Potrivit pompierilor, incendiul a fost lichidat.

Au ars bunurile dintr-o încăpere, mobilier și diverse produse textile.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

 

×
Subiecte în articol: incendiu răniţi