x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Jucării contrafăcute în valoare de peste 177.000 lei, confiscate în Portul Constanţa

Jucării contrafăcute în valoare de peste 177.000 lei, confiscate în Portul Constanţa

18 Feb 2020   •   14:46
Jucării contrafăcute în valoare de peste 177.000 lei, confiscate în Portul Constanţa

Jucării susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 177.000 de lei, importate din China, au fost confiscate de autorităţi în Portul Constanţa Sud - Agigea, a informat marţi Garda de Coastă.

Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, pe numele unei femei, de 43 de ani, administratorul firmei importatoare, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container, a respectivelor bunuri.

"În luna ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunţit efectuat la un container sosit din China de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti. În urma controlului, au fost descoperite 7.480 jucării susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările şi, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, pe 17 februarie s-au sesizat din oficiu, demarând cercetarea penală. De asemenea, s-a stabilit că jucăriile aduse din China, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 177.650 lei. 

www.agerpres.ro

×