x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mai multe spații comerciale din Gara de Nord, evacuate din cauza datoriilor

Mai multe spații comerciale din Gara de Nord, evacuate din cauza datoriilor

29 Dec 2017   •   16:54
Mai multe spații comerciale din Gara de Nord, evacuate din cauza datoriilor
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Cele trei spaţii comerciale din Gara de Nord deţinute de compania SC Ami Food SRL sunt evacuate, vineri, din cauza unor datorii de peste 2 milioane de lei înregistrate la plata chiriei, informează CFR SA. 

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că în Gara de Nord este în desfăşurare acţiunea de evacuare administrativă a spaţiilor comerciale deţinute de agentul economic SC Ami Food SRL, din cauza datoriilor înregistrate la plata chiriei, în valoare de peste 2 milioane lei. Agentul economic SC Ami Food SRL desfăşura activitate de vânzare produse alimentare şi de tip fast-food în 3 spaţii comerciale, în suprafaţă totală de aproximativ 373 mp, în baza contractelor de închiriere, semnate în anul 2013", precizează sursa citată. 

Potrivit CFR SA, anterior punerii în aplicare a măsurii de evacuare administrativă, pentru recuperarea datoriilor, Regionala CF Bucureşti a transmis somaţii de plată şi a pus poprire pe conturile agentului economic. Întrucât executorul judecătoresc nu a identificat suma necesară acoperirii debitului, s-a recurs la rezilierea contractelor de închiriere, conform clauzelor consimţite de comun acord de ambele părţi, şi la evacuarea administrativă. 

Menţionăm faptul că, pentru recuperarea datoriilor în valoare de peste 2 milioane de lei, CFR SA, prin Regionala CF Bucureşti, va continua demersurile de executare silită a agentului economic şi va solicita intrarea în insolvenţă a societăţii SC Ami Food SRL. 

"Acţiunea de evacuare administrativă se desfăşoară în prezenţa reprezentanţilor Poliţiei TF, ITM şi ANAF, în spaţiile comerciale deţinute de SC Ami Food SRL, fără a afecta buna desfăşurare a activităţii feroviare din Gara de Nord sau a activităţii comerciale desfăşurate de ceilalţi agenţi economici", se mai arată în comunicatul CFR SA. AGERPRES

×