x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Intervenție de 4 ore a jandarmilor pentru salvarea a 3 turiști blocați cu mașina pe munte

Intervenție de 4 ore a jandarmilor pentru salvarea a 3 turiști blocați cu mașina pe munte

de Redacția Jurnalul    |    08 Ian 2024   •   19:30
Intervenție de 4 ore a jandarmilor pentru salvarea a 3 turiști blocați cu mașina pe munte

Trei turiști cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani au rămas duminică seara înzăpeziți cu mașina la Piatra Arsă, în județul Dâmbovița. Aceștia au fost salvați de jandarmi, în urma unei intervenții care a durat patru ore.

Trei turiști au rămas înzăpeziți cu mașina duminică la Piatra Arsă, în județul Dâmbovița. Când și-au dat seama că sunt în pericol, aceștia au sunat la 112 și au cerut ajutor.

La fața locului s-au deplasat jandarmii montani de la Postul Zănoaga, însă, condițiile meteorologice nu le-au permis să înainteze cu autospeciala până în zona indicată de turiști, fiind nevoiți să continue drumul pe jos.

Aceștia au aflat că cei trei bărbați, cu vârste între 25 și 45 de ani, au plecat cu mașina din București și intenționau să meargă în drumeție spre Vârful Omu.

Din cauza ninsorii, a vântului puternic și vizibilității scăzute, turiștii au fost nevoiți să abandoneze traseul și să se întoarcă la Piatra Arsă, unde și-au găsit mașina înzăpezită.

Aceștia au fost însoțiți de jandarmi pe o distanță de aproximativ 1,5 km, până la autospeciala de serviciu. Ulterior, aceștia au fost transportați în condiții de siguranță până la cabana Dichiu.

Mașina a fost deblocată cu sprijinul angajaților de la societatea Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița, iar turiștii și-au continuat deplasarea spre București.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: masina blocata jandarmi