x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mesajul elevului de 16 ani care a atacat o profesoară cu un cuțit. Ce le-a scris colegilor pe grupul de WhatsApp

Mesajul elevului de 16 ani care a atacat o profesoară cu un cuțit. Ce le-a scris colegilor pe grupul de WhatsApp

de Redacția Jurnalul    |    06 Apr 2023   •   12:30
Mesajul elevului de 16 ani care a atacat o profesoară cu un cuțit. Ce le-a scris colegilor pe grupul de WhatsApp
Sursa foto: antena3CNN

Un adolescent de 16 ani a atacat, miercuri, o profesoară cu un cuțit. Băiatul este în clasa a 10-a la un liceu din Capitală. Acesta a postat un mesaj pe grupul clasei chiar înaintea orei de curs. 

Băiatul a fost reținut de poliție pentru 24 de ore iar anchetatorii spun că agresiunea a fost premeditată. El a postat un mesaj pe WhatsApp înaintea orei, în care cerea aprobarea colegilor pentru a-i lua viața femeii.  

”Ar merita să o omor?”, a scris acesta pe grupul clasei, cu câteva minute înainte de atac. 

Elevul a intrat în clasă la câteva minute după începerea orei și a atacat-o, exact în momentul în care profesoara împărțea elevilor subiectele pentru un test. Băiatul s-a așezat apoi în bancă. Deși era rănită, femeia și-a păstrat calmul, și-a acoperit rana cu mâna și a încercat să nu-i panicheze pe elevi, spunându-le că nu s-a întâmplat nimic.

Însă medicii spun că viața ei a fost pusă în pericol. 

Colegii de clasă au fost audiați ca martori, în prezența părinților. Anchetatorii au aflat că adolescentul avea cuțitul în rucsac atunci când a venit la școală. Potrivit primelor informații, acesta nu a mai creat probleme anterior. 

În timpul audierilor, elevul a povestit însă că a simțit o nevoie inexplicabila să omoare. El a recunoscut că suferă de depresie și vrea să fie pedepsit. Persoanele apropiate spun că băiatul se uită la animații japoneze foarte violente. A fost solicitată expertiză psihiatrică, scrie observatornews.ro.

Ministerul Educației transmite că va urmări cazul iar elevii care au fost martori la atacul asupra profesoarei vor primi consiliere. 

”Vom continua să monitorizăm acțiunile întreprinse la nivelul unității școlare în care s-a produs incidentul, pentru a ne asigura că vor fi respectate prevederile legale ce se impun a fi urmate în astfel de situații și pentru a avea certitudinea sprijinului pe care cei implicați, inclusiv elevii martori la incident, îl vor primi în perioada următoare”, anunță instituția.

 

×