x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O fotografie, cât 1000 de cuvinte! Imagine postată pe pagina de Facebook a lui Emil Boc, virală pe internet

O fotografie, cât 1000 de cuvinte! Imagine postată pe pagina de Facebook a lui Emil Boc, virală pe internet

01 Noi 2016   •   14:05
O fotografie, cât 1000 de cuvinte! Imagine postată pe pagina de Facebook a lui Emil Boc, virală pe internet

Pe pagina de Facebook a lui Emil Boc a fost postată, luni, o imagine de la inaugurarea Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei care a ajuns virală pe internet.

În fotografie se văd însirate oficialităţile care au participat la eveniment, în momentul în care se taie panglica. Noi am numărat 9 oameni care taie concomitent panglica inaugurală, printre aceştia aflându-se Emil Boc, Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, Dacian Cioloş dar şi Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educaţiei.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca a inaugurat luni, în prezenţa premierului Dacian Cioloş, Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei, investiţie cofinanţată prin fonduri europene, aceasta fiind în prezent cea mai mare instituţie de acest tip din ţară. 

Prin acest proiect, USAMV Cluj-Napoca dispune, de acum, de un institut de cercetare, cu aparatură modernă, care poate derula diverse proiecte în mai multe specializări din domeniul horticulturii. 

Investiţia se ridică la suma de 42.427.878 de lei din fonduri europene, la care se adaugă o contribuţie de peste 10 milioane de lei, care reprezintă contribuţia universităţii. 

'Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafaţă desfăşurată de 9.732,70 mp, este cel mai mare institut de acest profil din ţară', se arată în documentaţia oferită cu ocazia evenimentului de lansare, de USAMV. 

×