x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Olt: Pompierii au salvat o lebădă rănită, aflată pe un lac îngheţat

Olt: Pompierii au salvat o lebădă rănită, aflată pe un lac îngheţat

06 Dec 2016   •   21:50
Olt: Pompierii au salvat o lebădă rănită, aflată pe un lac îngheţat

O lebădă rănită de alice a fost salvată marţi după-amiaza de pompierii din Caracal, care au intervenit cu barca pe un lac îngheţat şi au scos pasărea la mal, pentru a o duce la un medic veterinar, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu. 

Lebăda rănită se afla pe un lac îngheţat din apropierea râului Olt, în comuna Stoeneşti şi a fost observată de un trecător, care a sunat la 112 pentru a solicita intervenţia pompierilor. 

Pentru salvarea lebedei au intervenit echipaje de pompieri cu o autospecială şi o barcă pneumatică. Ei au spart mai întâi gheaţa de la malul lacului pentru a putea intra cu barca şi apoi cea de la suprafaţa apei, până când au ajuns la pasăre. Lebăda nu era blocată în gheaţă, însă din cauza rănilor nu se mai putea deplasa. 

"Intervenţie inedită pentru pompierii din cadrul Detaşamentului Caracal, care au acţionat marţi, în jurul orei 16,00, pentru salvarea unei lebede de pe lac. Ajunşi la locul intervenţiei, cu o autospecială de primă intervenţie şi o barcă pneumatică, salvatorii au găsit lebăda la circa 30 de metri de mal, pe un lac îngheţat din apropierea râului Olt, pe raza localităţii Stoeneşti. Pentru a ajunge la pasăre, pompierii au folosit barca pneumatică, au spart cu un topor şi o cange gheaţa groasă de circa patru-cinci centimetri şi au ajuns la aceasta. Lebăda, rănită la o aripă, a fost adusă la mal şi predată medicului veterinar din localitate", a spus Băsăşteanu. 

Acesta a precizat că medicul veterinar din Caracal a constatat că lebăda are răni provocate de alice în aripă şi pe piept şi necesită o intervenţie chirurgicală. Ea va fi adusă miercuri dimineaţa la o clinică din municipiul Slatina pentru a fi operată. AGERPRES

×