x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mai multe organe au fost prelevate de la un pacient în moarte cerebrală la Spitalul de Urgență Buzău

Mai multe organe au fost prelevate de la un pacient în moarte cerebrală la Spitalul de Urgență Buzău

de Redacția Jurnalul    |    14 Iul 2023   •   14:45
Mai multe organe au fost prelevate de la un pacient în moarte cerebrală la Spitalul de Urgență Buzău

Ficat, rinichi, cornee, os și tendon au fost prelevate vineri, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, de la un pacient aflat în moarte cerebrală.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Buzău anunță că vineri s-a realizat, o prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Familia acestuia a fost de acord să doneze organele rudei lor.

Potrivit cadreor medicale, pacientul s-a prezentat la U.P.U-SMURD în stare gravă, suferind de grave leziuni neurologice, și a rămas internat pe secția ATI. Ulterior, s-a luat legătura cu familia în vederea obținerii acordului în vederea prelevării de organe și țesuturi.

Prelevarea a fost realizată de o echipă de medici specialiști din România și Bulgaria.

„Efortul colectiv al echipei medicale de la Spitalul Județean de Urgență Buzău formată din dr. Adrian Zoican, coordonator al programului de transplant (CDT), dr. Victor Ioniță, (KDP) în cadrul Programului de Transplant și dr. Florin-Ion Năstase - medic specialist ATI, alături de o echipă mixtă româno-bulgară au făcut posibilă prelevarea de organe și țesuturi pentru acest pacient. Medicii români alături de medicii de la Institutul Clinic Fundeni București, Spitalul Colentina și Spitalul de Oftalmologie Lahovari au prelevat de la pacient: ficat, rinichi, cornee, os, tendon”, au precizat reprezentanții spitalului din Buzău.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: organe spital prelevare