x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pantofii sport contrafăcuți, în valoare de 83.600 de euro, confiscaţi de vameşii din Constanţa

Pantofii sport contrafăcuți, în valoare de 83.600 de euro, confiscaţi de vameşii din Constanţa

16 Mar 2019   •   12:30
Pantofii sport contrafăcuți, în valoare de 83.600 de euro, confiscaţi de vameşii din Constanţa

Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud au confiscat 1.672 de perechi de pantofi sport marca Adidas, în valoare de 83.600 de euro, susceptibile de contrafacere, a anunţat Direcţia Generală a Vămilor (DGV), într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, acţiunea de control a avut loc asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în comuna Petrachioaia din judeţul Ilfov.

În urma controlului, inspectorii vamali au reţinut 1.672 perechi pantofi sport din înlocuitori/textil, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca Adidas - Three Stripes.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original, este de aproximativ 83.600 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. AGERPRES

×