x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pârtia de schi din staţiunea Sovata se va deschide în prima zi a Anului Nou

Pârtia de schi din staţiunea Sovata se va deschide în prima zi a Anului Nou

30 Dec 2019   •   13:11
Pârtia de schi din staţiunea Sovata se va deschide în prima zi a Anului Nou

Pârtia de schi din staţiunea Sovata se va deschide în prima zi a Anului Nou, după ce administratorii acesteia au profitat de ultimele zile în care temperaturile au fost mai scăzute pentru a pune în funcţiune tunurile de zăpadă.


"Deocamdată mai avem vreo două nopţi de făcut zăpadă pentru a putea da drumul la pârtia de la telescaun. Sperăm ca în data de 1 ianuarie să îi putem da drumul. Este un pic de zăpadă, dar nu ajunge, pârtia fiind abruptă, necesită multă zăpadă. De astăzi (luni n.r.) dăm drumul la telescaun, cine vrea să se plimbe, iar din 1 ianuarie se deschide pârtia mare. S-a mai întâmplat să fim fără zăpadă, din păcate se cam întâmplă, dar în ultimii trei ani ani a fost zăpadă. Cred că vor veni oamenii să se plimbe, să urce pe telescaun. Văd că temperaturile vor fi mai scăzute în următoarele zile şi ne vor ajuta să mai completăm cu zăpadă artificială. Încă nu s-a schiat, deşi suntem pregătiţi cu tunuri de zăpadă, temperaturile ridicate nu ne-au permis să facem zăpadă artificială", a declarat presei administratorul pârtiei, Vasile Hărşan.

Pârtia schi de la Sovata, singura pârtie amenajată din judeţul Mureş, are o lungime de 1.200 de metri şi o diferenţă de nivel de 262 de metri pe traseul telescaunului.

Turiştii care au ales Sovata pentru a petrece sărbătorile de iarnă s-au arătat puţin dezamăgiţi fiindcă nu au putut schia, însă au înţeles situaţia şi s-au orientat, alegând alte oportunităţi de distracţie, fie pe pârtia de sănii, care a devenit practicabilă după ninsorile de sâmbătă şi de duminică, fie au optat pentru vizitarea atracţiilor turistice ale zonei, între care şi Salina Praid. 

www.agerpres.ro

×