x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Percheziții de amploare într-un dosar de proxetenism în cluburile de noapte

Percheziții de amploare într-un dosar de proxetenism în cluburile de noapte

de Redacția Jurnalul    |    08 Oct 2023   •   15:00
Percheziții de amploare într-un dosar de proxetenism în cluburile de noapte

Mai multe percheziții se desfășoară duminică în municipiile București și Constanța, dar și în județul Ilfov, într-un dosar de proxetenism cu ramificații în cluburile de noapte.

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pun în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile București și Constanța, dar și în județul Ilfov, inclusiv la sediul și punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism.

Potrivit anchetatorilor „începând cu anul 2017, în municipiile București și Constanța, s-ar fi constituit și ar fi acționat un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism în cadrul unor cluburi de noapte, unde mai multe femei angajate ca dansatoare tip striptease, ar fi practicat prostituția”.

Anchetatorii au mai stabilit că „liderul grupului, alături de alți trei membrii, ar fi coordonat și ar fi monitorizat activitatea de prostituție, asigurând cazare tinerelor și condițiile necesare practicării prostituției prin punerea la dispoziție de camere în cadrul cluburilor”. De asemenea, aceștia ar fi asigurat prin intermediul agenților de pază angajați, protecție fizică tinerelor determinate să practice prostituția și ar fi colectat, în folos propriu, sumele de bani obținute din activitatea infracțională în baza înțelegerilor prealabile cu tinerele și le-ar fi oferit comisioane, în bani, persoanelor (în special taximetriști) care ar fi adus clienți în vederea întreținerii relațiilor sexuale contra cost cu fetele angajate, în cadrul cluburilor.

La sediul DIICOT București vor fi duse, pentru audieri, peste 20 de persoane.

×