x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale PMB va monta 20 de corturi de prim-ajutor în vederea combaterii efectelor caniculei

PMB va monta 20 de corturi de prim-ajutor în vederea combaterii efectelor caniculei

25 Iun 2016   •   14:25

Primarul general Gabriela Firea a declarat sâmbătă, după întâlnirea avută cu directorii din Primăria Municipiului Bucureşti, că de la 1 iulie vor fi montate corturi în 20 de puncte din Capitală, pentru a combate efectele caniculei.

"Am abordat deja urgenţele pentru bucureşteni în această perioadă: primul subiect s-a referit la montarea corturilor de prim-ajutor în 20 de puncte din Capitală, cele care sunt considerate cele mai importante. Aceste corturi vor fi amplasate începând cu 1 iulie şi vor avea un program între ora 11,00 şi ora 19,00; vor avea asistenţi, medici, apă, aer condiţionat, tensiometre, aparat pentru glicemie, medicamente de prim-ajutor", a precizat Firea.

Ea a anunţat că a solicitat ca toate ştrandurile, bazinele şi piscinele să fie verificate în ceea ce priveşte calitatea apei - pentru a nu exista îmbolnăviri în rândul copiilor sau al adulţilor.

De asemenea, toate piscinele şi ştrandurile vor trebui să facă dovada că au salvamari, pentru a nu exista incidente regretabile.

"În ceea ce priveşte problema ţânţarilor, există o procedură de licitaţie, i-aş spune eu destul de complicată, vechiul contract a expirat în decembrie şi nu cunosc de ce nu s-a început procedura de licitaţie mai devreme, pentru ca acum când sunt foarte mulţi ţânţari în toată Capitala deja să se acţioneze cu soluţie, nu acum să se organizeze o licitaţie", a spus primarul Capitalei.

Cât priveşte locurile de joacă şi parcurile, Gabriela Firea a menţionat că au fost luate toate măsurile necesare pentru a începe în regim de urgenţă toaletarea arborilor, astfel încât pe vreme de furtună să nu se mai întâmple incidente în parcuri.

"În ceea ce priveşte vânzarea produselor pe timp de caniculă, în pieţe şi în alte spaţii care sunt descoperite, se vor face de asemenea verificări, pentru ca alimentele să nu fie alterate sau expirate. Am adresat o rugăminte specială tuturor instituţiilor care au atribuţii de control să se poarte cu respect, atât cu cetăţenii, cât şi cu reprezentanţii comercianţilor sau instituţiilor unde sunt adunări urbane, să nu facă abuzuri, să nu supraliciteze, să aibă un comportament adecvat, de asemenea să informeze toţi agenţii economici care sunt regulile şi legile pe care trebuie să le respecte şi apoi, după informare - avertisment, să treacă eventual, pentru cei care nu respectă toate acestea, la măsuri coercitive", a arătat primarul general.

La reuniunea de sâmbătă au participat reprezentanţi ai Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale a Municipiului Bucureşti, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Administraţiei Străzilor şi Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. AGERPRES

×
Subiecte în articol: canicula corturi