x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 50 de cetăţeni străini depistați ascunși în două mijloace de transport

50 de cetăţeni străini depistați ascunși în două mijloace de transport

de Redacția Jurnalul    |    20 Aug 2023   •   23:00
50 de cetăţeni străini depistați ascunși în două mijloace de transport

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au găsit, sâmbătă, 50 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc și un ceh, aflați la volanul unor autoutilitare și microbuze înmatriculate în Turcia și Cehia. Unul dintre șoferi transporta baterii auto pentru o societate comercială din Austria, iar celălalt se deplasa fără încărcătură către un stat din vestul Europei. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 50 de cetăţeni străini”, transmite Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, India, Siria și Bangladesh, unii dintre aceștia intrați legal în România în baza documentelor personale, alții fiind solicitanți de azil.

„În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, se menționează în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: politie frontieră