x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pompierii gălățeni, eroi și acasă: Solidaritate impresionantă după inundații

Pompierii gălățeni, eroi și acasă: Solidaritate impresionantă după inundații

de Redacția Jurnalul    |    23 Sep 2024   •   16:00
Pompierii gălățeni, eroi și acasă: Solidaritate impresionantă după inundații

Pompierii gălățeni, eroi nu doar la datorie, ci și în viața de zi cu zi. După ce au salvat sute de oameni în timpul inundațiilor devastatoare din zona Galați, unul dintre ei, George Stoica, a avut nevoie, la rândul său, de ajutor. Gospodăria sa a fost complet distrusă de ape.

„În urma inundațiilor devastatoare care au lovit recent localitatea Pechea, un pompier din cadrul ISU Galați, George Stoica, a fost prins între două fronturi: ca servant, a fost în prima linie, lucrând neîncetat cu barca de salvare pentru evacuarea victimelor surprinse de apă și oferind sprijin comunității sale. În același timp, el și-a văzut propria gospodărie afectată grav de furia apelor care a măturat numeroase localități”, transmite ISU Galați.

Pompierii de la ISU Galați nu l-au lăsat singur. Chiar dacă erau în timpul liber, s-au mobilizat imediat și au mers la Pechea, localitatea lui George, pentru a-l ajuta să își refacă locuința. Au scos apa, au curățat și au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a-i ușura suferința.

Și comunitatea s-a alăturat eforturilor. Părinții și învățătoarea unei clase din Brăila au organizat o strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe George.

În paralel, autoritățile lucrează pentru a repara pagubele produse de inundații în școli. Scopul este ca elevii să poată începe noul an școlar în condiții cât mai bune. Pompierii sunt implicați și în aceste acțiuni.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: pompier ajutor solidaritate