x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pompieri de două milioane euro

Pompieri de două milioane euro

de Alice Petrescu    |    16 Mar 2017   •   20:20
Pompieri de două milioane euro
Sursa foto: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la prezentarea raportului anual MAI că bugetul Capitalei prevede alocarea a două milioane de euro pentru construirea şi amenajarea a cinci subunităţi de pompieri  din totalul de 13 solicitate de MAI. Edilul a precizat că acestea vor fi construite pentru a avea un răspuns mai bun în cazul unor posibile incendii şi un timp de reacţie mai scurt. De asemenea, Gabriela Firea  le-a transmis reprezentanţilor MAI că în bugetul de anul viitor vor fi cuprinse și celelalte opt stații de pompieri.

În septembrie anul trecut, consilierii municipali ai Capitalei au aprobat înfiinţarea celor 13 noi subunităţi de pompieri în Bucureşti. Cele cinci care primesc acum finanțare urmează să fie amplasate pe Şoseaua Chitilei nr. 221, str. Doamna Ghica nr. 1, Şoseaua Mihai Bravu nr. 612-616, Calea Giuleşti şi în zona Parcului Verdi.

Firea, mulțumită de Poliție

Tot la bilanțul Internelor, oficialul Capitalei s-a declarat mulţumită de activitatea poliţiei locale municipale și a celor de sector, pentru că reuşesc să garanteze siguranţa elevilor şi studenţilor şi luptă pentru combaterea fenomenelor infracţionale şi a consumului de droguri. Gabriela Firea  a mai anunţat că există  o colaborare  foarte bună cu MAI  în vederea combaterii violenţei domestice, iar în acest sens s-a construit un adăpost municipal destinat victimelor, iar agresorii sunt trimiși la consiliere psihologică.

×