x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pompierii se luptă de 12 ore cu flăcările incendiului din rampa de gunoi de la Pata Rât

Pompierii se luptă de 12 ore cu flăcările incendiului din rampa de gunoi de la Pata Rât

08 Mai 2016   •   12:50
Pompierii se luptă de 12 ore cu flăcările incendiului din rampa de gunoi de la Pata Rât
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

La rampa de gunoi a Clujului, de la Pata Rât, a izbucnit un incendiu şi pompierii acţionează de peste 12 ore, cu şase autospeciale, pentru stingerea focului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, duminică, presei, că a fost afectat circa un hectar de teren.

''Un incendiu a izbucnit sâmbătă seară pe rampa temporară de gunoi de la Pata Rât, fiind afectată o suprafaţă de teren de circa un hectar. Iniţial, au fost trimise pentru intervenţie două autospeciale, iar duminică dimineaţă numărul lor a ajuns la şase. Din cauza naturii materialelor, deşeuri de diverse tipuri, este foarte periculos ca acestea să fie mutate astfel încât să se ajungă la focarul incendiului şi trebuie să folosim multă apă încât aceasta să se infiltreze până la bază pentru stingerea incendiului. În cele peste 12 ore de intervenţie s-au folosit peste 250 de tone de apă'', a menţionat Andrei Biriş.

Primarul Emil Boc s-a deplasat la locul incendiului.

''Administratorul rampei de deşeuri, RADP, a depus plângere penală la poliţie în vederea identificării celor care au provocat acest incendiu, existând suspiciuni că a fost un incendiu provocat deliberat'', susţine Emil Boc.

Actuala rampă temporară de la Pata Rât este amenajată în vecinătatea vechii rampe, închise în urmă cu câţiva ani.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu la pata rat