x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Portul Constanța va colabora cu al cincilea cel mai tranzitat port din lume

Portul Constanța va colabora cu al cincilea cel mai tranzitat port din lume

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2023   •   20:45
Portul Constanța va colabora cu al cincilea cel mai tranzitat port din lume
Sursa foto: observator.tv

Conducerea Portului Constanța a semnat miercuri un protocol de colaborare cu administrația Portului sud-coreean Busan, al cincilea cel mai tranzitat port din lume.

Memorandumul a fost semnat în timpul vizitei la București a premierului sud-coreean, Han Duck-soo.

„Prin Memorandumul semnat, astăzi, de Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța și Autoritatea Portului sud-coreean Busan, România are șansa să fie prezentă pe marile piețe asiatice! Semnarea acestui document marchează dezvoltarea relațiilor economice dintre România și Coreea de sud în contextul vizitei la București a premierului sud-coreean, Han Duck-soo”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit lui Grindeanu, portul Busan este cel de-al cincilea cel mai tranzitat port după tonajul de marfă din lume și cel mai mare port de transbordare din Asia de Nord- Est.

Cele două autorități portuare vor coopera în domeniul serviciului portuar și al infrastructurii portuare și vor încuraja dezvoltarea traficului de mărfuri între Constanța și Busan, pentru toate tipurile de marfă, dezvoltarea transportului Ro-Ro și al transportului de persoane, a precizat ministrul Transporturilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: port constanta colaborare