x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Portul Constanța avea de încasat creanțe totale în valoare de 110 milioane lei

Portul Constanța avea de încasat creanțe totale în valoare de 110 milioane lei

01 Noi 2022   •   14:53
Portul Constanța avea de încasat creanțe totale în valoare de 110 milioane lei
Sursa foto: observator.tv

În 15 august, Portul Constanța avea de încasat creanțe totale în valoare de 110 milioane lei, cele mai mari de la o companie, a spus, marți, vicepremierul Sorin Grindeanu, care este și ministru al Transporturilor. El le-a transmis datornicilor că Portul nu este „El Dorado”.

Grindeanu a spus că aproximativ 10 milioane de lei sunt datoriilor celor care nu au plătit apa, curentul și tot ce ține de utilități. Alte circa 30 de milioane sunt datoriile celor care au concesionat un teren dar nu au mai plătit chiria.

„Vreau să vă zic următorul lucru: dincolo de aceste 110 milioane de lei creanțe totale la 15 august, pentru neplata utilităților au fost notificate în această perioadă 104 societăți. Pentru neplata chiriilor și a penalităților aferente au fost notificate 70 de societăți. Înțeleg că de azi, pentru cei care nu au plătit (...) cel puțin pe ceea ce înseamnă utilități, acestea se întrerup. Eu nu înțeleg acest mod de a face afaceri. E ca și când vin în chirie la dumneavoastră acasă, facem un contract de închiriere, dar nu vă plătesc nici apa, nici curentul, nici gazul și nici chiria. Acest mod de a face activități portuare se termină. Dacă ei au considerat că aici avem un El Dorado și suntem ca în Vestul Sălbatic, îi anunț că perioada romantică s-a încheiat. Au fost trimise notificări, se intră în decizii care țin de executare. Nu mă interesează numele companiilor. Mă interesează să fie respectată legea”, a spus Sorin Grindeanu.

Vicepremierul a admis că prima companie în ceea ce privește valoarea creanțelor este Grup Servicii Petroliere.

„Pentru utilități valoarea totală a datoriilor era de 9,7 milioane, dintre care compania de care aminteați avea datorii de peste 8,1 milioane. Celelalte 102 societăți, că v-am spus că erau 104, toate au 1,6 milioane și mare parte dintre aceste societăți au plătit. Pentru chirii și penalități, totalul este de 29,930 milioane, din care 20,5 milioane la o companie”, a spus ministrul Transporturilor.

Grindeanu a mai spus că au fost transmise prin executor judecătoresc 14 notificări de reziliere pe contractele de închiriere teren domeniu public și au produs efecte imediate de reziliere 8 contracte. Suprafața totală pe aceste 8 contracte este de circa 13,5 hectare.

De asemenea, s-a dispus sistarea de energie electrică și au fost executate garanții contractuale în valoare de aproximativ 2 milioane de lei.

 

(sursa: Mediafax)

×