x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Portul din Jurilovca este suprasolicitat, la o zi după inaugurare

Portul din Jurilovca este suprasolicitat, la o zi după inaugurare

de Redacția Jurnalul    |    18 Iun 2023   •   16:40
Portul din Jurilovca este suprasolicitat, la o zi după inaugurare
Sursa foto: facebook

Portul din Jurilovca, din complexul Razim-Sinoe, este deja suprasolicitat. Acesta a fost inaugurat oficial, sâmbătă.

"Azi, avem 145 de cereri. Vom rezolva problema pentru că mai avem locuri în portul vechi. Jurilovca  are o importanţă majoră pe orizontală pentru tot ce înseamnă dezvoltarea, atât din punct de vedere turistic, cât şi a business-urilor conexe", a dexplica primarul Eugen Ion.

Are o capacitate de 125 de locuri care poarte crește în următorii ani până la 300 de locuri. Construcția a costat circa 2 milioane de euro, din fonduri europene, iar pentru extinderea sa mai este nevoie de 600.000 de euro. Circa 80% din cele 125 de locuri sunt solicitate de localnici iar celelalte de proprietarii de case de vacanță. 

Portul nou oferă condiții sigure de acostare, racordarea la utilități, 50 de locuri  de parcare, două staţii de încărcare electrică şi panouri solare.

La evenimentul de inaugurare au participat circa 30.000 de oameni. Au fost organizate un târg gastronomic și un spectacol cu formații de copii și ansambluri folclorice, dar și mai mulți cântăreți români. 

Primul port din Jurilovca a fost construit în perioada 2012-2013, circa 80% din investiţie fiind din fonduri locale. Infrastructura portuară a fost realizată prin mecanismul financiar Investiţii Teritorial-Integrate Delta Dunării, care a dezvoltat în comună 85 de proiecte, cu o valoare totală de 15,24 de milioane de euro. Autoritatea locală a absorbit 7,24 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: jurilovca port razim sinoe tulcea