x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Povestea cutremurătoare a Alinei, fata ucisă la Mangalia: „S-a înfuriat mai tare, a început să mă bată mai tare”

Povestea cutremurătoare a Alinei, fata ucisă la Mangalia: „S-a înfuriat mai tare, a început să mă bată mai tare”

de Redacția Jurnalul    |    07 Aug 2023   •   12:30
Povestea cutremurătoare a Alinei, fata ucisă la Mangalia: „S-a înfuriat mai tare, a început să mă bată mai tare”
Sursa foto: facebook

Alina provenea dintr-o familie săracă. În urmă cu câțiva ani, ea a trebuit să plece de acasă întrucât era bătută crunt de tatăl său.

Cazul fetei ucise la Mangalia a fost relatat pe larg de presă în urmă cu câțtiva ani. 

Alina provenea dintr-o familie cu 5 copii din Vaslui. Mama ei a fugit de acasă împreună cu sora mai mică din cauza violenței soțului. Ceilalți copii au rămas să trăiască în continuare o viață de coșmar alături de tatăl lor. 

Și adolescenta a reușit să plece de acasă după ce tatăl a surprins-o în timp ce își suna mama, și a bătut-o rău. 

”Plângând, l-am rugat să nu mă mai bată, că nu mai rezist așa, dar el parcă nu a auzit. S-a înfuriat mai tare, a început să mă bată mai tare. Tremurând și plină de dureri, i-am zis că trebuie să merg la toaletă. Nu voia să mă lase. Am insistat că am nevoie la toaletă. El se aștepta să fug, pentru că i-am spus că nu mai rezist cu bătăile astea, dar i-am mai spus că poate să meargă și el cu mine și să stea la vreo 2 metri în fața ușii, că va vedea că sunt la toaletă. Am prins curaj, el fiind la aproximativ 2 metri distanță, m-am strecurat pe lângă el și în fugă am plecat de acasă. Nu m-a prins, mi-au sărit și papucii din picioare și căciula care o aveam în cap, mă mir și acum cum de am reușit să fug … dar nu m-am oprit până nu m-am simțit în siguranță”, a spus fata, în urmă cu trei ani, pentru vremeanouă.ro.  

Fata avea atunci 15 ani. Ea a povestit viața grea de acasă.

”Noi nu am știut ce sunt acelea sărbători. De foarte multe ori dormeam pe afară, pe unde apucam, plânși și nemâncați, am făcut foamea mulți ani la rând. Iar dimineața mă duceam la școală nehrănită și obosită. Ajunsesem într-un punct în care nu mai rezistam”, a explicat Alina.

Alina învăța foarte bine și a vrut să rămână la aceeași școală, așa că s-a mutat la mătușa ei. Și aici trăia în sărăcie dar comunitatea locală s-a implicat în cazul ei.

Un om de afaceri care a ajutat-o, a fost șocat de moartea copilei.

”Oare ce suflet hain a avut acea persoană să-i reprime viața celei mai bune prietene ale sale. Vă spuneam că era de o corectitudine ieșită din comun. Să vă spun o întâmplare. Noi aveam cu Alina o înțelegere. În fiecare lună îi dădeam banii pe cazare și masa la cantină, vreo 700 de lei și îi mai dădeam bani de buzunar. La fiecare început de an școlar, îi cumpăram tot ce-i trebuie. Ei, în urmă cu ceva timp, mi-a zis să nu-i mai dau 700 de lei, ci doar 400 de lei, deoarece un ONG i-a oferit suma de 300 de lei pe termen de trei luni. Am fost atât de impresionat și i-am spus să ia tot 700 de lei și să facă ce vrea cu ei. Vă dați seama ce om corect era această fată chinuită”, spune Ion Sandu.

Ea a a plecat să lucreze pe litoral, împreună cu prietena sa cea mai bună. Tânăra vorbea des la telefon cu mătușa ei, și i-a spus că aceasta se poartă urât cu ea. Mătușa a sfătuit-o să se întoarcă acasă dar ea i-a zis că mai stă puțin, să mai strângă niște bani. Cele două fete aveau 18 ani.

Alina a fost descoperită, duminică, sub o bancă din Mangalia, desfigurată în bătaie. Prietena sa este suspect principal și a fost arestată preventiv. Fetele s-au certat cu o seară înainte de crimă. Prietena a declarat, în cadrul anchetei, că Alina își înșela iubitul, iar ea trebuia să mintă pentru a o acoperi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Fata ucisă la Mangalia

 

×
Subiecte în articol: fata omorat mangalia