x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Braşov a demarat pregătirile pentru sezonul de schi din Poiană

Primăria Braşov a demarat pregătirile pentru sezonul de schi din Poiană

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2023   •   00:20
Primăria Braşov a demarat pregătirile pentru sezonul de schi din Poiană

Primăria Braşov a început pregătirile pentru sezonul de schi 2023-2024 din Poiană, vineri fiind testat sistemul de înzăpezire.

Termenul limită stabilit de primarul Allen Coliban pentru finalizarea lucrărilor este 15 noiembrie.

"Suntem în plin proces de pregătire a sezonului de schi 2023 -2024, operatorul cu care Primăria are contract (Comprest S.A.) are termen ca până la jumătatea lunii noiembrie să finalizeze tot ceea ce înseamnă funcţionarea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, montarea elementelor de siguranţă, realizarea semnalizărilor, ratracurile să fie funcţionale. Sperăm ca, anul acesta, în masivul Postăvarul să vină iarna mai repede decât sezonul trecut, iar braşovenii şi turiştii să aibă posibilitatea să schieze mai mult decât în sezonul precedent. Urmează discuţiile cu operatorul de transport pe cablu pentru a aproba tarifele de transport. Obiectivul nostru în această negociere este să avem acele tarife care să permită cât mai multor iubitori ai sporturilor de iarnă, mai ales braşoveni, să se bucure de cel mai bun domeniul schiabil din România", a declarat primarul Allen Coliban.

Conform reprezentanţilor Primăriei Braşov, în afară de revizia şi reparaţiile sistemului de producere a zăpezii artificiale şi testarea tunurilor fixe şi a lănciilor, au fost finalizate lucrările de cosire pe toată suprafaţa domeniul schiabil, s-au executat lucrări de reparaţii pe pârtia Drumul Roşu şi în jurul lacului şi a început montarea elementelor de siguranţă pe pârtii.

Peste două săptămâni va începe amplasarea celor 34 de tunuri mobile, iar până la sfârşitul lunii se vor finaliza lucrările de revizie a celor şase ratracuri.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov are peste 20 de kilometri de pârtie, cu diferite grade de dificultate, de la pârtii pentru începători, la pârtii negre, cu lăţimi de până la 70 de metri, cu un sistem de înzăpezire care acoperă toată suprafaţa acestuia şi cu un sistem de transport care acoperă tot masivul Postăvarul. Sistemul de producere a zăpezii artificiale din masivul Postăvarul este compus din 120 de lăncii, 34 de tunuri mobile şi 12 tunuri fixe.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: primaria brasov sezon schi