x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Capitalei va reabilita Podul Mare din Parcul Cișmigiu. Lucrările vor începe în perioada imediat următoare

Primăria Capitalei va reabilita Podul Mare din Parcul Cișmigiu. Lucrările vor începe în perioada imediat următoare

29 Oct 2021   •   16:54
Primăria Capitalei va reabilita Podul Mare din Parcul Cișmigiu. Lucrările vor începe în perioada imediat următoare

Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de vineri Proiectul de Hotărâre privind transmiterea, cu titlu gratuit, de către ALPAB către Direcția Investiții din cadrul Primăriei Capitalei, a documentației tehnico – economice aferente obiectivului de investiții ”Pod – Număr de inventar 1111264 din Parcul Cișmigiu” în vederea executării lucrărilor de reparații capitale și a obiectivului de investiții ”Reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu”.

Proiectul a  fost adoptat cu 49 de voturi pentru și un vot împotrivă.

Având în vedere faptul că ALPAB nu are fonduri suficiente pentru execuția reparațiilor la Podul Mare din parcul Cișmigiu, pod extrem de degradat, un real pericol pentru siguranța cetățenilor, PMB va face lucrările necesare prin Direcția de Investiții.

Pentru realizarea lucrărilor, a fost necesară transmiterea, cu titlu gratuit, a documentației indicatorilor tehnico – economici de la ALPAB către Direcția Investiții din cadrul PMB.

Lucrările se vor face cu protejarea valorilor arhitectural-urbanistice, istorice și de mediu natural, astfel încât aspectul arhitectural, volumetria, materialele și culorile originale ale podului să rămână neschimbate.

Podul Mare, amplasat între Aleea Magnoliei și Aleea Platanului, asigură traversarea pietonală a lacului Cișmigiu.

Astfel, valoarea totală a lucrărilor de reparație a Podului Mare este de 3.328.047,33 lei cu TVA inclus, iar durata de execuție a lucrărilor este de 8 luni. 

×
Subiecte în articol: parcul cişmigiu nicusor dan