x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un oraș din România începe lupta cu samsarii. Reguli stricte în piețele agroalimentare

Un oraș din România începe lupta cu samsarii. Reguli stricte în piețele agroalimentare

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2023   •   15:15
Un oraș din România începe lupta cu samsarii. Reguli stricte în piețele agroalimentare

Autoritățile locale dintr-un mare oraș a început lupta cu samsarii din piețele agroalimentare și promovarea producătorilor.

Totodată, au început controale mai serioase pentru verificarea nivelului pesticidelor din fructe și legume

Consiliul Local Brașov a adoptat reguli mai stricte pentru piețele agroalimentare. 

"Cea mai importantă modificare pe care acest regulament o aduce este că, de acum, în pieţele din Braşov pot fi prioritizaţi producătorii, care să aducă cele mai bune produse pentru braşoveni. 

În acest sens, reprezentanţii Serviciului Pieţe se vor deplasa pe teren pentru a efectua controale la producători, pentru a vedea recoltele şi conformitatea cu ceea ce au declarat, iar o noutate este că vom efectua analize pentru a verifica nivelul pesticidelor folosite în recoltele pe care le comercializează", a explicat viceprimarul Flavia Boghiu.

Din luna iulie 2023, după atribuirea locurilor de vânzare din piețe, producătorii trebuie să-și dea acordul pentru ca angajaţii Serviciului de Administrare Pieţe să verifice siprafețele de teren pe care sunt cultivate fructele și legumele și cantitățile obţinute. Pentru lactate trebuie să fie verificat numărul de animale deținute. 

Toate documentele vor fi verificate în original pentru a nu fi contrafăcute.

Dacă se constată că produsele comercializate nu au fost recoltate de pe proprietatea celui care le vinde sau calitatea produselor nu este conformă, vor fi aplicate amenzi și chiar pierderea autorizației de vânzare în piețele din Brașov. 

De asemenea, se introduc alte condiții de etichetare a mărfurilor care trebuie să prezinte informaii complete, lizibile despre calitate, origine, preț, potrivit agrointel.ro.

×