x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Rețea de contrabandiști, destructurată de polițiștii de frontieră vasluieni

Rețea de contrabandiști, destructurată de polițiștii de frontieră vasluieni

14 Oct 2017   •   20:00
Rețea de contrabandiști, destructurată de polițiștii de frontieră vasluieni

Poliţiştii de frontieră vasluieni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, au destructurat o reţea care desfăşura activităţi în sfera contrabandei cu produse din tutun şi care acţiona pe raza municipiului Huşi şi în localitatea Pădureni din judeţul Vaslui. 

"În urma documentării activităţilor infracţionale a membrilor reţelei, în perioada iunie-octombrie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, s-a stabilit că aceştia desfăşurau activităţi de colectare, transport, depozitare şi vânzare de produse accizabile supuse marcării (ţigări de provenienţă Republica Moldova şi duty-free), cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare", informează un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) transmis sâmbătă AGERPRES. 

Pe parcursul investigaţiilor s-a stabilit că aceştia au preluat, deţinut sau vândut cel puţin cantitatea de 4.000 pachete cu ţigări provenite din contrabandă. 

Potrivit anchetatorilor, ţigările erau achiziţionate în cantităţi mici de către 12 dintre membrii reţelei, cetăţeni români şi moldoveni, din ţara vecină sau din magazinele duty-free şi erau introduse în ţară în mod repetat, prin PTF Albiţa, disimulate pe călători şi ascunse în mijloace de transport. 

Acestea erau achiziţionate, depozitate la domiciliul celui de-al treisprezecelea membru al reţelei, cetăţean român cu domiciliul în Huşi şi comercializate pe raza municipiului Huşi şi a comunei Pădureni. 

"În data de 13 octombrie, au fost desfăşurate 12 percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza municipiului Huşi şi în localitatea Pădureni, din judeţul Vaslui, fiind puse în aplicare şase mandate de aducere la audieri. În urma percheziţiilor desfăşurate au fost ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor sute de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova şi duty-free, un autovehicul, diferite sume de bani şi patru telefoane mobile", se arată în comunicat. 

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de 13 cetăţeni români şi moldoveni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, pentru doi dintre aceştia procurorul de caz a emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să fie prezentaţi la Judecătoria Huşi cu propunere de arestare preventivă.

AGERPRES

×