x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Salvamontiştii au început acţiunea de recuperare a două cadavre, posibil ale turiştilor ieşeni dispăruţi

Salvamontiştii au început acţiunea de recuperare a două cadavre, posibil ale turiştilor ieşeni dispăruţi

11 Apr 2018   •   10:33
Salvamontiştii au început acţiunea de recuperare a două cadavre, posibil ale turiştilor ieşeni dispăruţi

Salvamontiştii vor recupera miercuri, cu ajutorul unui elicopter, două cadavre despre care se crede că sunt ale turiştilor din Iaşi, dispăruţi de mai multe zile în Masivul Făgăraş, cea de a treia persoană dispărută fiind în continuare căutată, potrivit şefului Salvamont Victoria. 

''Astăzi vom recupera cele două cadavre ale turiştilor din Iaşi, cu ajutorul unui elicopter. Este o intervenţie destul de grea având în vedere că trupurile acestora se află la o altitudine de 2000 de metri, în zona Cheia Bândei, pe doi versanţi diferiţi. Unul, pe versantul vestic şi altul, pe versantul nord-vestic. Dacă în momentul în care încercăm recuperarea celor două cadavre îl vom repera şi pe al treilea, vom vedea. Deocamdată, în urma survolării masivului efectuate marţi după-amiază au fost observate două cadavre. Noi astăzi ne ocupăm de recuperarea celor două cadavre. Oricum, posibilitatea ca cel de al treilea turist să fie în viaţă este zero'', a declarat, pentru AGERPRES, şeful Salvamont din oraşul Victoria, Radu Bunea. 

Potrivit acestuia, dacă la prima oră a dimineţii cerul era închis deasupra Masivului Făgăraş, după ora 9,00 vremea s-a îmbunătăţit, este senin şi se poate acţiona. Radu Bunea speră ca vremea să-i ajute pe salvamontişti să ducă acţiunea de recuperare la capăt. 

Cei trei turişti din Iaşi, dispăruţi în Masivul Făgăraş, sunt bărbaţi cu vârsta de 62, 64 şi, respectiv, 18 ani. Dispariţia lor a fost sesizată la începutul lunii aprilie de către un preot de la Mănăstirea Breaza, de lângă Făgăraş, care a anunţat că o maşină cu care cei trei bărbaţi au ajuns în zonă stă nemişcată de câteva zile. Căutările turiştilor au început săptămâna trecută, dar vremea nefavorabilă şi avalanşele din ultima perioadă nu au permis ca salvamontiştii şi jandarmii montani să acţioneze în fiecare zi. 

Un elicopter a survolat Masivul Făgăraş săptămâna trecută, cele două cadavre fiind observate în cursul zilei de marţi, când au fost reluate căutările cu aparatul de zbor. AGERPRES

 

×