x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Viaţă dincolo de moarte. Familia unui bărbat, aflat în moarte cerebrală, i-a donat organele

Viaţă dincolo de moarte. Familia unui bărbat, aflat în moarte cerebrală, i-a donat organele

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2024   •   20:22
Viaţă dincolo de moarte. Familia unui bărbat, aflat în moarte cerebrală, i-a donat organele

Mai multe persoane au primit, vineri, o nouă șansă la viață după ce familia unui bărbat de 35 de ani, care a intrat în moarte cerebrală în urma unui abces cerebral, a fost de acord cu donarea de organe, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj, au prelevat ficatul, rinichii şi os-tendon de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, internat în Secţia Clinică ATI, în urma unui abces cerebral.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar ţesutul osteo-tendinos a fost trimis la Banca de ţesut Colentina Bucureşti.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată dr. Guenadyi Vatachki – directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de dr. Tudor Moisoiu, iar echipa de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de dr. Fodor Pal (dr. Cernit Virgiliu, dr. Laszlo Orsolya, dr. Dacher Daniel, dr. Szabo Alpar, as. Bîndilă Gabriela şi infirmier Moldovan Horaţiu) au prelevat os-tendon.

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pentru declararea şi menţinerea donatorului, coordonată de dr. Mihai Morariu, a fost formată din dr. Săplăcan Irina, dr. Haţegan Valeriu, as. Olescher Mădălina, as. Andrei Burghelea, as. Dorin Boca şi coordonatorul regional Ddr. Oana Pitea

Prelevarea realizată în cursul zilei de vineri este prima din anul 2024 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sansa viata donare