x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Şapte elevi de la o şcoală din Vaslui s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă, urmând să fie duşi la spital

Şapte elevi de la o şcoală din Vaslui s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă, urmând să fie duşi la spital

17 Mar 2016   •   14:32
Şapte elevi de la o şcoală din Vaslui s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă, urmând să fie duşi la spital
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Şapte elevi în vârstă de 11 ani de la şcoala generală din comuna vasluiană Văleni s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la soba pe lemne din sala de clasă, iar mai multe ambulanţe au plecat la faţa locului, pentru a-i prelua pe copii şi a-i transporta la spital.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vaslui, cei şapte elevi, în vârstă de 11 ani, au acuzat, joi la prânz, dureri de cap, greţuri şi vărsături, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la soba pe lemne din sala de clasă, pe care femeia de serviciu ar fi încercat să o cureţe în cursul dimineţii.

Ulterior, copiii au fost duşi de către directorul şcolii la cabinetul medicului de familie din sat, fiind solicitată şi intervenţia ambulanţei.

”Toţi cei şapte copii erau conştienţi, însă aveau dureri de cap, greţuri şi vărsături, diagnosticul fiind intoxicaţie cu monoxid de carbon. Copiii vor fi preluaţi de mai multe ambulanţe şi duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui”, a declarat, pentru News.ro, medicul Dan Ungureanu, de la SJA Vaslui.

La faţa locului au ajuns şi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, pentru a stabili cu exactitate cauza care a dus la intoxicarea celor şapte elevi.

×