x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Șefii structurilor de combatare a criminalității organizate în Europa de Sud-Est s-au reunit la Sibiu

Șefii structurilor de combatare a criminalității organizate în Europa de Sud-Est s-au reunit la Sibiu

23 Sep 2017   •   13:40
Șefii structurilor de combatare a criminalității organizate în Europa de Sud-Est s-au reunit la Sibiu

Şefii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud- Est s-au reunit, în perioada 19 - 22 septembrie, la Sibiu, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratul General al Poliţiei Române transmis sâmbătă. 

Reuniunea anuală, aflată la a XIV-a ediţie, a fost organizată de Poliţia Română, Ambasada Statelor Unite ale Americii şi Fundaţia Hanns Seidel. 

"Evenimentul a reunit experţi din domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii organizate, atât la nivel strategic, cât şi operaţional, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Ministerului Public, Serviciului Român de Informaţii, principalelor structuri de resort din străinătate, cât şi organizaţiilor/organismelor internaţionale: EUROPOL, INTERPOL, FRONTEX, SELEC", a precizat sursa citată. 

Printre participanţi s-au aflat Abigail Rupp, adjunctul şefului misiunii diplomatice al Ambasadei SUA la Bucureşti, şi Daniel Horodniceanu, procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. 

"În discursul său de deschidere, doamna Abigail Rupp, adjunctul şefului misiunii diplomatice al Ambasadei SUA la Bucureşti a exprimat aprecierea structurilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii faţă de profesionalismul ofiţerilor români de poliţie, mulţumind în numele acestora pentru excelenta colaborare", relevă comunicatul citat. 

Şeful IGPR, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, a subliniat că "organizarea acestui eveniment de către Poliţia Română, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii şi Fundaţiei Hans Seidel, demonstrează încă o dată angajamentul ferm în susţinerea eforturilor internaţionale de aplicare a legii, în special în materia combaterii proactive a criminalităţii, contribuind astfel la asigurarea securităţii în întreaga zonă europeană". 

Pe parcursul celor patru zile, experţii participanţi au avut o serie de dezbateri, întâlniri bilaterale şi evaluări pe teme de actualitate, precum dimensiunea internaţională a criminalităţii organizate, rolul crimei organizate în circularea bunurilor provenite din infracţiuni, provocările cu care se confruntă agenţiile de aplicare a legii în era criptării, tendinţe şi tipologii în domeniul traficului de persoane şi migraţiei ilegale, combaterea terorismului, combaterea traficului de droguri şi a narco-terorismului, situaţia actuală a criminalităţii informatice şi ameninţările asupra domeniului de afaceri. 

Potrivit IGPR, reuniunea anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din sud-estul Europei reprezintă un reper important al agendei activităţilor de cooperare poliţienească internaţională derulate de Poliţia Română. 

"În actualul context de securitate, demersurile întreprinse de România, inclusiv la nivelul întăririi parteneriatelor cu principalele organizaţii poliţieneşti internaţionale, consolidează tot mai mult rolul de pilon de stabilitate şi securitate al ţării noastre în regiune", indică sursa citată. AGERPRES

×