x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sezonul turistic de iarnă s-a închis oficial la Predeal şi Poiana Braşov

Sezonul turistic de iarnă s-a închis oficial la Predeal şi Poiana Braşov

13 Apr 2018   •   14:43
Sezonul turistic de iarnă s-a închis oficial la Predeal şi Poiana Braşov

Sezonul turistic de iarnă 2017 - 2018 s-a închis oficial pe 9 aprilie, atât la Poiana Braşov, cât şi la Predeal, fiind considerat unul "destul de bun", a declarat, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Predeal, Cătălin Câmpeanu.

''Sezonul s-a încheiat, zăpada aproape s-a topit. Din primele date se pare că sezonul a fost unul destul de bun, dar rezultatele oficiale vor fi date publicităţii săptămâna viitoare. Acum se lucrează la centralizarea lor. Turiştii care vor veni în continuare la Predeal pot merge în drumeţii montane, pot face diverse trasee turistice cu cazare la cabane, sunt posibilităţi de relaxare şi atunci când nu este zăpadă'', a spus Câmpeanu.

În Poiana Braşov, în sezonul turistic de iarnă, numărul turiştilor a fost mai mare în timpul săptămânii, faţă de weekend.

''Domeniul schiabil s-a închis în 9 aprilie. În partea superioară a Masivului Postăvarul mai există strat de zăpadă, dar nu este suficient pentru a se schia în siguranţă. (...) Numărul trecerilor pe la turnichetele mijloacelor de transport pe cablu a fost de 2.139.688, puţin mai mare decât în sezonul 2016-2017. Numărul turiştilor care au venit în staţiune a fost mai mare în timpul săptămânii decât în weekend, iar acest lucru a dus la o creştere mai mare a numărului de treceri pe la turnichete'', a precizat pentru AGERPRES administratorul domeniului schiabil din Poiană, Dorin Drăgoi.

Odată cu închiderea sezonului turistic de iarnă, mijloacele de transport pe cablu care deserveau domeniul schiabil - telegondola, telescaunul şi teleschiurile au fost oprite. Este funcţională telecabina Kanzel, pentru turiştii care vor să ajungă în Masivul Postăvarul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sezon turistic iarna inchis