x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale TRAGEDIE în Cluj. O familie a fost distrusă de un șofer băut. Un tânăr de 22 de ani a fost omorât, iar părinții acestuia au ajuns la spital

TRAGEDIE în Cluj. O familie a fost distrusă de un șofer băut. Un tânăr de 22 de ani a fost omorât, iar părinții acestuia au ajuns la spital

09 Feb 2020   •   21:35
TRAGEDIE în Cluj. O familie a fost distrusă de un șofer băut. Un tânăr de 22 de ani a fost omorât, iar părinții acestuia au ajuns la spital
Sursa foto: ISU Cluj

Un tânăr în vârstă de 22 de ani a decedat, duminică seara, în urma unui accident petrecut pe strada Horea din municipiul Cluj-Napoca, autorul, un tânăr din Republica Moldova, fugind de la locul faptei şi fiind prins ulterior de poliţişti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, în jurul orei 19,00, o autospecială cu modul de descarcerare, trei echipaje SMURD şi unul SAJ au fost alertate pentru a gestiona o situaţie de urgenţă ca urmare a unui grav accident rutier, produs pe strada Horea din municipiu.

"Pompierii sosiţi la locul solicitării au găsit două autoturisme avariate, în care se aflau încarcerate două persoane. Pompierii au acţionat pentru descarcerarea tânărului de 22 de ani, aflat în stare de inconştienţă, şi a unei femei de circa 40 de ani, care era conştientă şi cooperantă. Au fost folosite echipamentele speciale pentru a extrage persoanele dintre fiarele contorsionate astfel încât să nu se agraveze leziunile suferite. Acestea au fost predate echipajelor medicale pentru a fi transportate la spital şi pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, un bărbat de circa 40 de ani a fost consultat de către un echipaj SAJ şi urmează să fie transportat la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate", au anunţat reprezentanţii ISU Cluj.

După efectuarea manevrelor de resuscitare, echipajul medical a declarat decesul tânărului.

Autoturismul lovit era condus de un șofer de 47 de ani. Pasagerul din dreapta, fiul său, un băiat de 22 de ani, a fost găsit fără cunoștință de salvatori. Era blocat în mașina distrusă. Mama sa, o femeie de 51 de ani aflată pe bancheta din spate, a rămas și ea blocată în caroseria devastată.

Cei doi au fost scoși de o echipă de descarcerare. Tânărului de 22 de ani i-a fost acordat primul ajutor, însă medicii nu l-au putut salva.

Mama și tatăl băiatului au fost răniți în tragicul accident.


"Din păcate, deşi au fost efectuate manevre de resuscitare tânărului de 22 de ani, care a fost descarcerat în stare de inconştienţă, corpul acestuia nu a răspuns, fiind declarat decesul de către medicii SMURD şi SAJ. Manevrele au fost începute imediat de către un medic care se afla în trecere şi au fost continuate mai bine de o oră de către medicii SMURD şi SAJ, însă fără a putea readuce semnalele vitale pentru tânărul de 22 de ani", au mai precizat reprezentanţii ISU Cluj.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, autorul accidentului, un tânăr din Republica Moldova, a fugit de la locul faptei, dar a fost prins de poliţişti.

"În urma impactului, conducătorul auto care ar fi provocat accidentul ( de 21 ani, din Republica Moldova) a fugit. A fost prins în scurt timp de poliţişti pe strada Racoviţă. A fost testat şi a rezultat 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat", a informat IPJ Cluj. AGERPRES

×