x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale TRAGEDIE la Iasi. Un pacient a MURIT, pentru ca spitalul nu avea cum sa il trateze

TRAGEDIE la Iasi. Un pacient a MURIT, pentru ca spitalul nu avea cum sa il trateze

08 Oct 2016   •   10:10
TRAGEDIE la Iasi. Un pacient a MURIT, pentru ca spitalul nu avea cum sa il trateze

Un barbat cu arsuri grave a murit la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi. Potrivit managerului, spitalul nu poate prelua cazuri atat de grave, neavand echipamentele necesare pentru a-l trata. O ancheta a fost deschisa.

Pacientul, un barbat in varsta de 52 de ani, fusese transferat, saptamana trecuta, de la Bistrita la Spitalul "Sf. Spiridon", el avand arsuri pe jumatate din suprafata corpului, informeaza Digi24. Dupa 48 de ore de la internare, a murit.

Ioan Bîrliba, managerul Spitalului Sfântul Spiridon: „O să fac şi eu o anchetă internă să văd cine a dispus peste capul managerului. Dacă şi-au asumat medicii lucrul acesta sau altă persoană şi-a asumat, probabil că trebuie să şi răspundă pentru această asumare”.

Această clincă are 15 paturi de arsuri, are o reanimare de categoria întâi, e spital de urgenţă multidisciplinar şi are chirurgi plasticieni


In spitalul din Iasi, infiintat in 2014, pot fi tratati doar pacientii care au arsuri pe o suprafata mica din corp (maximum 20%). Pentru cazurile mai grave nu exista conditii, sustine conducerea unitatii medicale.

×