x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tribunalul București a decis că Piedone NU POATE CANDIDA

Tribunalul București a decis că Piedone NU POATE CANDIDA

19 Apr 2016   •   21:10
Tribunalul București a decis că Piedone NU POATE CANDIDA

Cristian Popescu Piedone nu poate candida la primărie, a decis Tribunalul Bucureşti. Decizia nu mai poate fi contestată, scrie antena3.ro.

În urmă cu două zile, Judecătoria Sectorului 4 luase o decizie diferită. Instanţa de fond susţinea că fostul primar de la sectorul 4, Cristian Popescu Piedone, poate candida din nou la funcţia din care s-a retras după tragedia din Colectiv.

Această hotărâre a fost contestată la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a dispus anularea hotărârii BEC şi respingerea candidaturii. Tribunalul a admis astfel o contestaţie depusă de avocatul Gheorghe Piperea.

Motivarea instanței spune că: "Respinge ca nefondate apelurile formulate de apelanţii contestatori Oprea Mariana, Dobre Victor Adrian şi Năstase Cezar Victor. Admite apelul formulat de apelantul contestator Piperea Gheorghe. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că admite contestaţia formulată de contestatorul Piperea Gheorghe împotriva Hotărârii nr. 3 a BEC nr. 4 - sector 4. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru funcţia de primar al Sectorului 4 Bucureşti. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei civile apelate. Definitivă."

În timpul procesului din primă instanţă, Gheorghe Piperea a declarat că nu sunt îndeplinite cerinţele formale ale dosarului privind candidatura lui Piedone prevăzute de Legea nr. 115/2015, deoarece numărul total al alegătorilor din Circumscripţia electorală nr. 4, Sector 4, este de 274.190, iar lista de susţinători trebuie să cuprindă 2.742 de susţinători.

Piperea susţinea că lista depusă de Piedone nu îndeplineşte condiţiile legale, adăugând că, "având în vedere oprobriul public" declanşat împotriva fostului primar, este imposibil ca acesta să fi reuşit strângerea semnăturilor necesare, care să respecte condiţiile prevăzute de art. 51 din Legea nr. 115/2015, neexistând nicio probă vizuală privind o eventuală campanie de strângere publică de semnături pentru susţinerea acestei candidaturi.

În al doilea rând, avocatul le-a spus judecătorilor că există un conflict de interese între Piedone şi instituţia la care acesta şi-a depus candidatura, întrucât Primăria Sector 4 s-a constituit parte civilă în dosarul Colectiv, solicitând daune morale de 100 milioane euro, existând posibilitatea ca, odată ales primar, Piedone să determine renunţarea la acţiunea civilă.

Gheorghe Piperea a făcut referire la caracterul imoral al candidaturii lui Piedone, care reprezintă în opinia publică principalul responsabil pentru tragedia din Clubul Colectiv, iar acceptarea candidaturii acestuia "reprezintă o ofensă adusă cetăţenilor indignaţi, precum şi o atingere adusă memoriei victimelor".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: piedone cristian popescu piedone