x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat din Iași a fost ucis de un roi de albine. S-a sacrificat pentru a-şi salva copiii. "Eu acum mor! Ia copiii şi fugi!"

Un bărbat din Iași a fost ucis de un roi de albine. S-a sacrificat pentru a-şi salva copiii. "Eu acum mor! Ia copiii şi fugi!"

19 Iul 2017   •   17:24
Un bărbat din Iași a fost ucis de un roi de albine. S-a sacrificat pentru a-şi salva copiii. "Eu acum mor! Ia copiii şi fugi!"

Fratele bărbatului  care a fost ucis de un roi întreg de albine a povestit pentru Observator.tv cum a reușit să salveze viața nepoților lui de roiul de albine care s-a năpustit asupra lor. El spune că fratele lui a țipat cu ultimele puteri să plece cu copiii și să-l lase acolo pentru că va muri. "Eu acum mor! Ia copiii şi fugi!"  Când s-a întors după el, nu a putut să se apropie pentru că era acoperit de albine.

Stupii de albine erau puşi într-un lan de porumb, la doar o sută de metri de şosea. Insectele fuseseră aduse cu o seară înainte şi, spun localnicii, erau extrem de agitate. 

Pentru Florin, viaţa copiilor săi a fost mai presus de orice. A rămas la pământ, acoperit de roiul de albine, pentru ca fratele lui să aibă timp să-i salveze cei doi fii. Cel mai mic are doar 8 luni. Sub ochii lor, tatăl a murit înţepat de sute de lbine. Criminaliştii au numărat pe trupul lui Florin 1.100 de înţepături. Peste 300 de miligrame de venin i-au invadat corpul. Specialiştii spun că riscul de şoc anafilactic poate apărea şi cu o singură înţepătură, la o persoană alergică. 

Şi fratele şi cei doi copii ai lui Florin au fost înţepaţi de albine.

După doar câteva ore, în acceeaşi zonă, alţi doi tineri au fost atacaţi de albine. O tânără de 19 ani este în stare gravă. Potrivit legislaţiei în vigoare, apicultorii care instalează stupi de albine pe un teren sunt obligaţi să amplaseze panouri de identificare şi să comunice autorităţilor acest lucru. 

Anchetatorii caută acum vinovaţii într-un dosar de moarte suspectă. În cazul în care sunteţi atacaţi de albine, trebuie să îndepărtaţi acele, să acoperiţi pielea cu o compresă cu gheaţă şi să luaţi medicamente anti alergice.

×
Subiecte în articol: roi de albine omorat de albine