x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat din Olt a murit după ce a consumat pește

Un bărbat din Olt a murit după ce a consumat pește

25 Sep 2022   •   15:55
Un bărbat din Olt a murit după ce a consumat pește

Un bărbat de 58 ani, din județul Olt, a murit la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Diagnosticul după decesul pacientului, a fost acela de intoxicație cu toxină botulinică. Bărbatul consumase pește gătit acasă.

Pe 15 sepetmbrie 2022 bărbatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina. El respira greu și tușea.A murit în 21 septembrie 2022 în secția Terapie Intensivă, starea acestuia degradându-se, pe parcursul internării, de la o zi la alta, scrie Antena3

"Este vorba de un pacient de 58 ani, din mediul rural, care s-a prezentat în 15 septembrie la Spitalul Slatina, a fost internat, și diagnosticul de deces, după autopsie, este stop cardio respirator și intoxicație cu toxina botulinică. Ancheta este în derulare", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu, potrivit adevarul.ro.

Suspiciunea de intoxicație cu toxină botulinică nu s-a ridicat încă de la internare, a declarat reprezentantul SJU Slatina, medicul Bogdan Vătu.

Botulismul este o toxiinfecție alimentară severă, cauzată de cea mai puternică toxină cunoscută, toxina botulinică. Efectul produs este acela de paralizie musculară.

Neurotoxina este produsă de bacteria clostridium botulinum prezentă în mediul înconjurător (plante, sol, fructe, legume) și afectează atât omul, cât și numeroase specii de animale.

×