x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un cimitir musulman urmează să fie construit în comuna Domneşti

Un cimitir musulman urmează să fie construit în comuna Domneşti

31 Oct 2016   •   16:44
Un cimitir musulman urmează să fie construit în comuna Domneşti

Un teren de 4.000 de metri pătraţi, situat în comuna Domneşti, va fi dat în folosinţă gratuită Muftiatului Cultului Musulman din România, pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitate de prelungire, în vederea construirii unui cimitir musulman. 

Conform proiectului de hotărâre adoptat luni de consilierii generali ai Capitalei, predarea - primirea terenului se va face de către Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane către Muftiatul Cultului Musulman. Schimbarea destinaţiei terenului va atrage după sine revocarea hotărârii. La expirarea perioadei pentru care terenul a fost dat în folosinţă, investiţiile efectuate de Muftiatul Cultului Musulman vor fi preluate fără niciun fel de obligaţie de Municipiul Bucureşti. 

În raportul de specialitate se arată că, în 2008, între CGMB, prin Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, şi între Uniunea Democrată Turcă din România şi Uniunea Democratică a Tătarilor Turco-Musulmani din România a fost încheiat un protocol prin care CGMB va da în folosinţă gratuită către cele două uniuni un teren în suprafaţă de 4.000 mp în vederea construirii unui cimitir. Printr-o adresă comună din februarie 2016 cele două uniuni au solicitat transmiterea dreptului de administrare a terenului în cauză către Muftiatul Cultului Musulman. 

Terenul de 4.000 de metri reprezintă o secţiune din terenul de 24.764 mp, care reprezintă la rândul lui parte din Cimitirul Vest Domneşti, ce aparţine domeniului public al Municipiului Bucureşti. 

Dintr-o adresă a Secretariatului de stat pentru culte reiese că, în prezent, comunitatea musulmană turco-tătară din Bucureşti nu deţine un cimitir în care să poată fi înmormântate persoanele care aparţin religiei islamice, în condiţiile în care în Cimitirul Eroilor Turci, din bd. Ghencea nr. 33, nu mai sunt locuri. AGERPRES

×