x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un liceu ploieștean va fi desființat

Un liceu ploieștean va fi desființat

28 Apr 2018   •   14:00
Un liceu ploieștean va fi desființat

Consiliul Local Ploieşti a aprobat în această săptămână reţeaua unităţilor de învăţământ preşcolar din municipiu pentru anul şcolar 2018-2019, conform avizului primit de la Inspectoratul Şcolar. Vestea proastă este că, în contextul unei crize de locuri, în Ploieşti se vor desfiinţa două grădiniţe. Pe lista de desfiinţări apare şi Liceul "Ludovic Mrazek", însă vestea bună, în acest caz, este că autorităţile vor încerca să îl "relanseze", cu profil sportiv, dar şi cu posibilitatea de a avea aici învăţământ dual.

Reprezentanţii comisiei interne pentru învăţământ din Consiliul Local au precizat că sunt discuţii avansate, în această perioadă, cu privire la crearea unui liceu pentru învăţământul dual. Această formă de învăţământ, bazată pe asigurarea pentru elevi a unei specializări în parteneriat cu diverse societăţi comerciale partenere, a fost introdusă în România în 2015, însă până acum nu a prins foarte mult. Sistemul ar putea fi introdus în premieră la Ploieşti tocmai la actualul "Ludovic Mrazek", au anunţat autorităţile locale.

De asemenea, odată relansată, noua unitatea de învăţământ ar putea să aibă şi profil sportiv, au mai declarat aceiaşi consilieri, amintind că de circa doi ani există la nivelul administraţiei locale discuţii cu privire la deschiderea unui liceu de acest gen, care lipseşte cu desăvârşire din actuala reţea şcolară.

În luna martie, după o vizită făcută în Prahova de ambasadorul Germaniei, care a ridicat problema învăţământului dual şi a explicat cum funcţionează acest sistem în ţara sa, autorităţile ploieştene spuneau că iau în calcul crearea unei specializări de acest gen la Liceul "Anghel Saligny".

În privinţa liceului sportiv, autorităţile ploieştene şi-au dat un acord de principiu pentru înfiinţarea lui, încă din vara lui 2016.

×