x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Amenzi aplicate după protestul din București împotriva restricțiilor impuse în contextul pandemiei

UPDATE Amenzi aplicate după protestul din București împotriva restricțiilor impuse în contextul pandemiei

04 Apr 2021   •   14:36
UPDATE Amenzi aplicate după protestul din București împotriva restricțiilor impuse în contextul pandemiei

În urma protestului de aseară, din Capitală, Jandarmeria a aplicat 83 de amenzi. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 38.600 de lei.

Amenzile acordate au fost pentru încălcarea legislației cu privire la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a legii privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, dar și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, a fost întocmit un act de constatare privind săvârșirea infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Jandarmii vor continua vizionarea imaginilor pentru identificarea și sancționarea altor fapte antisociale.

Câteva sute de de persoane, care contestă retricțiile antepidemice impuse de autorități, au manifestat, sâmbătă după-amiază. în Piața Universității din București. Participanții au plecat apoi spre Piața Victoriei și Palatul Parlamentului.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Circa 500 de persoane protestează, în această după-amiază, în Piața Universității din Capitală împotriva restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei de COVID-19. O altă manifestație are loc și în Constanța.

Protestatarii din Piața Universității s-au îndreptat apoi spre Piața Victoriei și Palatul Parlamentului. Aceștia au ajuns în fața Guvernului în jurul orei 19:30 și au fost întâmpinați de un cordon format jandarmi.

„Nu vrem aer cu porția” sau „Jos cu interdicțiile” sunt câteva dintre mesajele afișate pe pancartele purtate de protestatari.

Printre protestatari se află și co-fondatorul partidului AUR, George Simion, unul dintre liderii protestelor din ultima săptămână.

La Constanța s-au adunat circa 100 de persoane pentru a manifesta. Participanții au cântat imnul României și au spus rugăciuni.

Mediafax

×